Connect with us

technokrata

Szeretnél több pénzt keresni? A Google mesterséges intelligenciája ebben is segít!

E-gazdaság

Szeretnél több pénzt keresni? A Google mesterséges intelligenciája ebben is segít!

Szeretnél több pénzt keresni? A Google mesterséges intelligenciája ebben is segít!

Elindult az új Adsense, ami a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia eszközeivel segíti tartalomszolgáltatókat magasabb bevételhez jutni. A lelkes honlaptulajdonosok szerint új korszak kezdődik a weben, mások csalódottságuknak adnak hangot.

Az Adsense a Google kattintásalapú hirdetési programja, ami kapcsolatot teremt a hirdetők és a megjelenítők között. A honlaptulajdonosok pillanatok alatt regisztrálhatnak, majd a Google jóváhagyását, illetve a megfelelő kódok elhelyezését követően megkezdődhet a hirdetések megjelenítése. A Google algoritmusa igyekszik minél relevánsabb reklámokat válogatni, amelyek több kattintást generálnak, így a bevétel is növekedhet – tudtuk meg a kulcsszo.hu írásából.

google-adsense-automatikus-hirdetes

A régi Adsense esetében a tartalom megjelenítő választotta meg, hol jelenjenek meg a hirdetések, illetve neki kellett megválasztania a méreteket és a színeket is.

Az új Adsense algoritmus viszont képes levenni a hirdetési felület optimalizálásának terhét a felhasználó válláról. A gépi tanulás lehetőségeivel igyekszik meghatározni, milyen típusú hirdetéseket kell megjelenítenie a minél magasabb bevétel elérése érdekében.

Új iparággá válhat a tartalomgyártás?

Aki tartalomgyártásból és online felületek működtetéséből szeretne megélni, örömmel fogadta az új Adsense algoritmus megjelenését. A tanuló algoritmusokon alapuló programnak köszönhetően a honlaptulajdonosoknak nem kell reklámszakemberré válniuk, hiszen ezt a munkakört ellátja a Google mesterséges intelligenciája.

A honlaptulajdonosok így több időt tölthetnek azzal, amihez értenek és amivel több pénzt kereshetnek.

Az Adsense program népszerűsége évről évre növekszik Magyarországon is. A felhasználói szokások változása, illetve a felhasználók számának növekedése egyre gyümölcsözőbbé tette a tartalomszolgáltatást.

Egyre többen indítanak blogot, receptoldalt, magazint vagy más típusú honlapot kizárólag az Adsense bevételek növelése érdekében. Sokan teljes portfóliót építenek különböző honlapokból, amelyek együttes bevétele akár milliós nagyságrendeket jelenthet.

Egyáltalán nem ritkák a sikertörténetek az Adsense megjelenítők között, de abban mindenki egyetért, hogy magas látogatottsággal rendelkező honlapot építeni rengeteg munkával jár.

A tanuló algoritmus új lökést adhat a hazai tartalomszolgáltatóknak, így várhatóan egyre többen választják a karrier ilyen formáját.

További E-gazdaság

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Hirdetés

Műszaki-Magazin.hu