Connect with us

technokrata

Kínában fogyott a legtöbb elektromos autó a második negyedévben

E-gazdaság

Kínában fogyott a legtöbb elektromos autó a második negyedévben

Kínában fogyott a legtöbb elektromos autó a második negyedévben

Háromból két mutatóban megveri a autóipari nagyhatalmakat

Kína vezeti a Roland Berger és a Forschungsgesellschaft Kraftfahrwesen Aachen (fka) 2017 második negyedéves e-mobilitás rangsorát, megelőzve Franciaországot és Németországot. Kína egyedül a technológiai mutatóban marad el a többi országtól, de összességében a távol-keleti ország áll a legjobban a versenyben. Az első hely részben annak köszönhető, hogy a kínai kormány nagy erővel támogatja az iparágat: céljuk, hogy 2025-re 20%-os legyen az értékesített elektromos autók aránya.

byd-e6-electric-cars431

A tanulmány a hagyományosan autóipari nagyhatalomnak számító Németország, Franciaország, USA, Olaszország, Japán, Kína és Dél-Korea versenyképességét hasonlítja össze technológiai, iparági és piaci helyzetük alapján. A 2017-es második negyedéves mutató szerint Kína szerzett vezető pozíciót, az iparági és a piaci mutatóban is az első helyen végzett.

Kína előretörése az állami támogatásnak és az egyszerűbb engedélyeztetési eljárásnak köszönhető. Számos olyan high-tech start-up cég található a kínai piacon, amelyek ma már egyre inkább közelebb kerülnek a prémium szegmenshez.”

– magyarázta Schannen Frigyes a Roland Berger magyarországi ügyvezetője.

További E-gazdaság

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin