Connect with us

Hirdetés

technokrata

A magyar agrár óriás megállapodott az agrár-startuppal

E-gazdaság

A magyar agrár óriás megállapodott az agrár-startuppal

A magyar agrár óriás megállapodott az agrár-startuppal

A KITE Zrt. 2017 júliusától partnerhálózatában értékesíti a Videokontroll precíziós terményszárítási technológiát – állapodott meg a múlt hét végén a nagyvállalat és a fejlesztő RS Bt. A szemestermény szárítók biztonságát és hatékonyságát javító innováció a KITE Zrt. precíziós gazdálkodás programjának részeként kerül értékesítésre. A megállapodás aláírását közel egy éves szakmai tárgyalási folyamat előzte meg.

A megállapodást ünnepélyes keretek között írta alá Szabó Levente, a KITE Zrt. vezérigazgatója és Speiser Ferenc, a gyártó cég ügyvezetője.

02kte_2489

„A KITE Zrt mindig fókuszált az innovatív startup cégekkel való együttműködésre. Erre jó példa az RS Bt-vel most megkötött megállapodás is. A KITE Zrt. fontosnak tartja a precíziós gazdálkodást komplexen vizsgálni, a növénytermesztés folyamata ugyanis nem zárul le a betakarítással. Ennek a komplexitásnak elhagyhatatlan része a VIDEOKONTROLL -ra alapozott precíziós terményszárítás, mely által biztosítva van a KITE Zrt. partnerei számára a növénytermesztés teljes vertikumára a precíziós megoldás.”

–  mondta a megállapodás kapcsán Szabó Levente a KITE Zrt. vezérigazgatója.

A Videokontroll segítségével optimalizálható a szemestermény-szárítók működése, továbbá ezen felül a szárítótüzek megelőzése is lehetővé vált. Eredmény: egészségesebb, kevesebb toxint tartalmazó élelmiszer és takarmány, csökkenő energiaköltség és környezeti terhelés.

A rendszer a keresztáramú szárítókba utólag építhető be. A szárítás folyamatát felügyelő kezelő minden fontos információt lát egy monitoron, ami a folyamat precíz irányításához kell. Az adatok interneten keresztül is kontrollálhatók, sőt a tulajdonos egy mobil applikáció révén, akár a telefonján is követheti a szárító működését.

„A precíziós szárítás rendszerének a fejlesztésekor maga a termény volt a fókuszban. Segíteni kívánjuk a szakembereket jobb minőségű élelmiszer hatékonyabb és biztonságosabb előállításában. Ez a megállapodás jelentős mérföldkő számunkra, melynek révén sokkal többen ismerhetik meg a precíziós szárítás módszertanát”

– mondta Speiser Ferenc mezőgazdasági szaküzemmérnök a Videokontroll egyik fejlesztője.

03kte_2495

Az első, második és harmadik generációs Videokontroll fejlesztésén a 80-as évek elején Speiser Ferenc mezőgazdasági gépjavító és energiagazdálkodási szaküzemmérnök a Debreceni Egyetem akkori munkatársaival közösen dolgozott. Az akkori technológiát harminc évvel később már két fiával közösen, családi vállalkozásként fejlesztették tovább és kidolgozták a precíziós szárítás technológiáját. Az innovációt már számos díjjal ismerték el.

A megállapodás értelmében a KITE Zrt. nem csupán a Videokontroll szárítófelügyeleti rendszert értékesíti, hanem az ehhez tartozó komplex diagnosztikát, szakmai javaslat csomagot és a távjelzési lehetőséget is adja hozzá, megnyitva az utat partnerei előtt a precíziós szárítás megvalósításának irányába. Azaz mint aktív tudásszolgáltató a tudás esszenciáját, a megoldást nyújtja a gazdaságoknak. Az információkat feldolgozva, vizuálisan is jól értelmezhető módon kapják a KITE-partnerek. Az üzemmenet távoli ellenőrzési lehetősége számítógépen, de mobil applikációval is elérhető a KITE Zrt.  saját tájékoztatási rendszerén belül is.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés