Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fontos tippek SAP-alkalmazáshoz

E-gazdaság

Fontos tippek SAP-alkalmazáshoz

Bármilyen leállás komoly kieséseket okozhat, ezért az alapul szolgáló rendszereknek is mindig kifogástalanul kell működniük

Aki ilyen üzleti alkalmazással dolgozik, az pontosan tudja, hogy bármilyen leállás komoly kieséseket okozhat. A SUSE egyik legfontosabb célkitűzése, hogy segítsen minimalizálni ügyfeleinek ezt a bizonyos állásidőt. A következő három hasznos tippel próbálnak segíteni, hogy ne legyen nagy a baj:

1. Tervezés

A SUSE Linux platformja úgy készült, hogy a hét minden napján 24 órában képes legyen biztosítani a megfelelő alapot, a kritikus fontosságú programok futtatásához, azonban váratlan hiba bármikor bekövetkezhet, például emberi mulasztás, természeti katasztrófa stb.
A termék öt különféle, nagy rendelkezésre állást, illetve katasztrófa utáni helyreállítást kínáló lehetőséget tartalmaz SAP-megoldásokhoz, így minden vállalat megtalálja az igényeinek és a költségvetésének megfelelőt.

2. Adatok visszaállítása

Erről képes gondoskodni az SAP-termékekben megtalálható System Replication funkció, amely automatikusan menti az adatokat a backup rendszerben. A SUSE már korábban kidolgozta az első automatizált System Replication (SR) recovery megoldást, amely magában foglal egy egyszerű konfigurálást és automatizálást biztosító varázslót. Emellett lehetőséget biztosít a vállalatok számára hogy kiválasszák, hova kívánják áthelyezni a szolgáltatásokat probléma esetén, és előre meghatározott forgatókönyvek szerint gyorsan meg is valósítsák azt.

3. Kerüljük a problémákat

A rendszereket muszáj naprakészen tartani. Ha a Linux közösség egy tagja felfedez egy biztonsági rést a Linux kernelben, azt azonnal be kell foltozni, hiszen nem engedhető meg, hogy hackerek hozzáférhessenek a vállalat adataihoz. Az ehhez szükséges frissítések telepítéséhez azonban újra kell indítani a rendszereket, ami leállást eredményez, és ezzel együtt kiesést az üzleti működésben és a bevételben.

Ilyen esetekben jön jól a SUSE Live Patching technológiája, amelynek köszönhetően leállás nélkül telepíthetők a frissítések. A fejlesztés gyakorlatilag áthidalja a biztonsági problémát, így az SAP-alkalmazások is folyamatosan futhatnak, és a felhasználók sem érzékelnek semmilyen fennakadást a működésben.

2016 ősze óta a SUSE már az SAP HANA, express edition megoldásának futtatására is alkalmas, amelynek segítségével a Microsoft Windows és Mac OS X felhasználók is könnyebben és kényelmesebben fejleszthetnek SAP HANA-alapú alkalmazásokat.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés