Connect with us

Hirdetés

technokrata

Összefog egymással a Samsung és a HPE

E-gazdaság

Összefog egymással a Samsung és a HPE

A Samsung és a HPE partnersége felgyorsítja a hálózatszolgáltatók átalakulását.

A Samsung Electronics és a Hewlett Packard Enterprise (NYSE: HPE) bejelentette együttműködését, amely keretében hálózati funkció virtualizációs (Network Functions Virtualization, NFV) infrastruktúrával és virtuális hálózat funkció (Virtual Network Function, VNF) megoldásokkal látják el a szolgáltatókat. Ez az együttműködés mind a hálózatszolgáltatók, mind pedig a felhasználók számára kiemelt fontosságú, hiszen mindkét fél egyre inkább nyílt architektúrán alapuló, kipróbált és integrált, többgyártós megoldásokat szeretne alkalmazni.

Az új partnerségben két, kategóriájában a legjobb megoldás egyesül: a Samsung szolgáltató hálózata és a HPE informatikai és távközlési szakértelme. A megoldások együttesen lehetővé teszik, hogy a hálózatszolgáltatók a monolitikus, saját fejlesztésű berendezés-alapú hálózataikat agilisebb felhő-alapú, NFV infrastruktúrává alakítsák.

A bejelentéssel a Samsung távközlési hálózati berendezések szolgáltatójaként csatlakozik a HPE Nyílt NFV partnerségi programhoz. A Program az ETSI-kompatibilis HPE Nyílt NFV infrastruktúrán tesztelt NFV technológia, alkalmazás és szolgáltató partnerek széleskörű ökoszisztémája. Az NFV ezen megközelítése a nyitottságnak és a szabványoknak való megfelelésen alapul, lehetővé téve, hogy más távközlési ökoszisztéma-partnerek a HPE Nyílt NFV platformon alapuló új innovációkat vezessenek be.

hpe_pri_grn_pos_rgb

A partnerséggel a Samsung átveszi a vezetést a mobilhálózatok számára nyújtott távközlési VNF, így a virtualizált EPC (vMME, vGW), virtualizált IMS (vCSCF, vTAS, vPPT-AS, stb.) terén, beleértve a VNF kezelőt is. A HPE a HPE Nyílt NFV platform és az NFV kezelési és összehangolási (MANO) megoldások segítségével lehetővé teszi a hálózatszolgáltatók számára, hogy áthidalják a jelenlegi infrastruktúrájukról az NFV-re való átváltás előtt álló akadályokat.

A partnerség egy közös piaci bevezetési stratégiát is magában foglal, telepítésre kész harmadik féltől származó megoldásokkal. A telekommunikációs szolgáltatók (Communications Service Providers, CSP) harmadik felek kínálatából is válogathatnak, amelyeket a HPE Nyílt NFV partnerprogram igazol, ilyen például a virtuális privát-LTE hálózatszolgáltatás, a vCPE és az SD-WAN.

A Samsung és a HPE NFV rendszerintegrációs szolgáltatásokkal is segíti a CSP-ket, hogy biztosítsák az új technológiák gyors, költséghatékony és megbízható implementációját.



Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés