Connect with us

Hirdetés

technokrata

Forradalmasítaná az egészségügyet a GE

e-Egészségügy

Forradalmasítaná az egészségügyet a GE

Egy új befektetéssel több mint kétmillió egészségügyi dolgozó továbbképzését támogatják 2020-ig világszerte.

A fejlett régiókban, mint például az Egyesült Államok, Európa vagy Ázsia egyes részei, az egészségügyért felelős vezetők a hatékonyság optimalizálásán, a rendszerek integrációján, az adatelemzésen és a nagyobb mértékű produktivitás elérésén dolgoznak. A fejlődő országokban ezzel szemben a megfizethető, mindenki számára elérhető egészségügyi alapellátás kialakítása a prioritás. Az egészségügyi rendszerek az egész világon eltérő, komoly kihívásokkal szembesülnek. Az oktatás és továbbképzési megoldások mindenki javát szolgálják, különösen, ha azok egyedi igényekhez igazodnak.

A GE Healthcare ennek kapcsán jelentette be azt az egymilliárd dolláros befektetési tervét, amellyel öt éven keresztül, több mint kétmillió egészségügyi dolgozó oktatási és továbbképzési lehetőségeit javítanák világszerte. Ezek az egyedi oktatási megoldások elsősorban az orvosokat, radiológusokat, technikusokat, szülésznőket, nővéreket és az orvosbiológiai területen dolgozókat célozzák meg. A megoldásokat a helyi igényeknek megfelelően alakítják, így azok magukba foglalják az új klinikai és termékalkalmazásokat, illetve a gyakorlati és vezetői továbbképzésre vonatkozó oktatási anyagokat.

GE Healthcare

A kapacitásnöveléssel, képzéssel és innovációval kapcsolatos kihívások a legtöbb egészségügyi rendszer és Egészségügyi Minisztérium állandó témája világszerte.” – mondta John Flannery, a GE Healthcare vezérigazgatója. „A továbbiakban is szorosan együttműködünk a helyi kormányokkal, intézményekkel és ügyfelekkel, hogy a számukra legégetőbb területeket együtt orvosolhassuk. Bizonyos országokban a szülésznők új ultrahang készülékek, vagy hordozható diagnosztikai eszközök használatát tanulják meg, míg máshol az összetett kórházhálózatok klinikai és működési fejlesztésére irányul az oktatás.”

Egymilliárd dolláros befektetés – jelentős átalakulás és változtatások

Az elkötelezettség részeként a GE Healthcare továbbra is a szolgáltatókkal együttműködve dolgoz ki az egészségügy fejlesztését és az iparág átalakítását célzó stratégiai programokat, amelyekbe technológiai, pénzügyi és tanácsadói szolgáltatások is beletartozhatnak.

A célunk olyan fontos és releváns oktatási megoldások kidolgozása, amelyek a szakemberek számára hosszú távon is értékesek és mérhetően pozitív hatással rendelkeznek. Az orvostechnológiák, az egészségügyi informatika, a szoftverek és az élettudományok területén szerzett tapasztalataink ötvözésével magas színvonalú oktatási programokat és olyan, már bevált módszereket közvetítünk, amelyekkel valóban pozitív változást idézünk elő” – mondta Mario Lois, a GE Healthcare Global Education Services részlegének ügyvezetője.

A GE Healthcare, nagyrészt kereskedelmi együttműködés keretein belül fog kihelyezett, online és távoktatást nyújtani, az ügyfeleinek, hogy így készítse fel az egészségügyi szolgáltatókat a jövőbeli klinikai helyzetekre. Olyan eszközökkel lehet mindezt megvalósítani, mint például peer-to-peer oktatás a fő véleményformálók vezetésével; videókonferencia tréning; klinikai termékekre vonatkozó oktatás minősített szakember segítségével; orvosbiológiai oktatás specialisták felügyeletével; vezetőképzés GE szakemberek és tanácsadók vezetésével. A GE Healthcare elvárásai szerint az új oktatási megoldások olyan tudással vértezik fel a képzésben résztvevő szakembereket, amely az iparág további növekedését és fejlődését szolgálja a világ minden pontján.

gehealthcare2

Építkezés a korábbi sikerekre

A program épít a GE Healthcare már meglévő globális oktatási kezdeményezéseire:

  • Közép- Európában a GE Healthcare egy széleskörű lean menedzsment programot hozott létre partnere, az Affidea (korábban Euromedic) részére. A vállalat képalkotó és laboratóriumi diagnosztikát, továbbá daganatos megbetegedések kezelését biztosítja Nyugat- és Kelet-Európában, valamint Törökországban a magánklinikákon, illetve kormányokkal együttműködve PPP (köz- és magánegyüttműködés) keretein belül. Az Affidea vezetői már számos GE által vezetett workshopon vettek részt, ahol olyan módszerek használatával ismerkedtek meg az elmúlt öt évben, mint a Six Sigma, Kaizen, Leadership és Change Acceleration Process. Dimitris Moulavasilis, az Affidea vezérigazgatója szerint “Az elmúlt években a GE-vel közösen kifejlesztett Lean és Dose Excellence programunk jelentős klinikai eredményeket hozott, működésbeli fejlődést és költségcsökkenést eredményezett. Ezek a programok segítettek egy új céges identitás kialakításában, a különböző európai kultúrákban meglévő legjobb gyakorlatok felhasználásával; a Lean gondolkodást és Dose Excellence programunkat használjuk ahhoz, hogy az Euromedic, vagy új nevén Affidea, egy globális klinikai szolgáltató csoporttá fejlődjön.”
  • 2014-ben lengyel és magyar, az egészségügyben dolgozó női vezetők vettek részt a londoni „Nők, mint vezetők” konferencián. Itt találkozhattak a GE elnök vezérigazgatójával Jeffrey Immelt-el és tapasztalatot cserélhettek a GE Heatlhcare női felsővezetőivel.
  • A GE Healthcare által kidolgozott Skill India kezdeményezés keretében az egészségügyi és oktatási szakértők közösen több mint 100 000 új és meglévő egészségügyi szakembert képeznek ki Indiában az elkövetkező öt évben.
  • A GE Foundation már egy évtizede dolgozik a helyi Egészségügyi Minisztériumokkal szorosan együttműködve a Developing Health Globally programon keresztül. Ezzel párhuzamosan, a Kelet-Afrikai egészségügy kritikus pontjait megcélozva a GE bejelentette a 7 millió dolláros oktatási fejlesztési programját és elindította az első egészségügyi oktató központját Kenyában, számos más GE Foundation tréning kezdeményezéssel együtt.
  • Egy új, 100 millió dolláros vállalást 2015. februárjában jelentettek be. Ez a program testre szabott oktatási megoldásokat fejleszt és kínál Afrika, Törökország, Közel-Kelet, Oroszország és a FÁK tagállamainak egészségügyi problémáira 2018-ig. A program központja a 2013-ban, a szaúd-arábiai King Fahad Medical City-vel együttműködésben megnyitott Egészségügyi Oktató Intézet, amely az első ügyfélnél létesített GE Healthcare oktatási központ. Itt a mai napig több mint 6 000 egészségügyi dolgozót képeztek ki és oktattak.
  • A GE Healthcare, a Kínai Orvosok Társaságával (CMDA) együttműködve több mint 6 500 vidéki orvosnak nyújtott továbbképzést 36 alkalommal 2011 óta, az ország egész területén a legnagyobb kórházak professzorait vendég előadóként bevonva.
  • A SENAI-jal együttműködve a GE Healthcare 3,5 millió dollárt fektetett be 2012 óta a brazil egészségügyi szolgáltatók technikai és klinikai gyakorlati oktatásába.
  • A GE Healthcare Európában használt új megközelítései már a korai időszakban több mint 300%-kal növelték a távoktatások számát, jobban kielégítve az egészségügyi szakemberek elvárását a folyamatos továbbképzésre és az igényszerinti klinikai alkalmazások támogatására.
  • A GE Crotonville-i Vezetőképző Központja már öt évtizede a GE világszerte elismert programjainak az epicentruma, legyen szó vezetőképzésről, változás menedzsmentről, szervezeti kultúráról vagy innovációról.

GE-healthcare2

Az egészségügy új szintre emelése, világszerte

A GE Healthcare új oktatási programjai két fő elv köré épülnek; nagyobb hozzáférhetőség és mérhető eredmények. Elindult például egy globális kísérleti projekt; egy új, távirányított telepresence (valós idejű és érzetű) megoldást nyújtó robot, amely lehetővé teszi, hogy a GE szakértői hatékony, interaktív és gyakorlatias tréninget tartsanak. A használatával az oktatóprogram bármelyik kórház, bármely dolgozója számára elérhető függetlenül attól, hogy az oktató éppen hol tartózkodik. Hiszünk abban, hogy az ilyen innovatív kezdeményezések segítségével a program olyan hatékony, mintha az oktató személyesen is jelen lenne.

A GE Healthcare mindent megtesz annak érdekében, hogy az új oktatási megoldások a lehető legmagasabb minőséget érjék el és hatásuk mérhető legyen. Ezek az új módszerek lehetővé teszik az adatok részletes elemzését, mely által az oktatási igények hatékonyabban meghatározhatók, így kialakíthatók személyre szabott oktatási programok, valamint mérhetővé válnak az „előtte-utána” hatások is. Ilyen például a sugárzás csökkenése, vagy a kezelt betegek száma.

Az egészségügyi szolgáltatóknak egyre magasabb betegszámmal és az oktatásra fordítható egyre csökkenő idővel kell szembenézniük. Számunkra nyilvánvaló, hogy az orvosi eszközökkel dolgozó szakemberek készségeinek fejlesztése legalább annyira fontos a végeredmény szempontjából, mint maguk az eszközök minősége. A szolgáltatók előtt nyitott a lehetőség, hogy a GE új oktatási megoldásaival hatékonyabb képzést biztosítsanak dolgozóiknak, optimalizálják az eszközök igénybevételét, ezzel végső soron növelve az ellátás minőségét” – tette hozzá Lois.



Szólj hozzá!

További e-Egészségügy

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés