Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az okostelefonokra koncentrál az Asus

E-gazdaság

Az okostelefonokra koncentrál az Asus

A csökkenő profitot egy új okostelefon portfólióval kívánják megfordítani.

Közzétette 3. negyedévről szóló jelentését az Asus. A tajvani vállalatnak 26%-kal csökkent 1 év alatt a profitja, ám ez legfőképpen néhány egyszeri kiadásnak volt köszönhető. A nettó bevétel 3617.01 millió dollár volt, ez 19%-kal több a második negyedévi adatoknál, de 4%-kal kevesebb az előző év azonos időszakában elértnél. A nettó profit a 2012-es harmadik negyedévi időszakánál 4%-kal több, 166.87 millió dollár volt.

Asus-M51AC-US016S-front-asus-logo

Az Asus működésének 57%-kát tették ki a laptopok és az asztali számítógépek, 20%-kát a táblagépek, 13%-kért pedig az alaplapi üzletág volt a felelős.  A közlemény kitért arra is, hogy az USA piacán bővült a részesedésük, a világ más területén viszont visszaesést tapasztalhattak . A következő negyedévről is szó esett, az Asus minden eddiginél több táblagép eladását tervezi, az alaplapok és a videokártyák piacán viszont visszaeséssel számolnak.

Egy ideig még biztosan nyugalom lesz a világ 5. legnagyobb PC és 3. legnagyobb táblagépgyártójánál, az igazi bemutatókig ugyanis már 2014 januárjáig várni kell, itt leplezik majd le az új, minden eddiginél fejlettebb okostelefonjaikat, amiknek Jerry Shen vezérigazgató szerint nagy szerepet szánnak.



Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés