Connect with us

technokrata

Magyar fejlesztésű rendszerekkel készül Amerika a szuperkeddre, vagyis az előválasztásokra

cheppers

Büszkeség

Magyar fejlesztésű rendszerekkel készül Amerika a szuperkeddre, vagyis az előválasztásokra

Magyar fejlesztésű rendszerekkel készül Amerika a szuperkeddre, vagyis az előválasztásokra

Egy magyar fejlesztőcsapat, a Cheppers segíti az Egyesült Államokban az előválasztás egyik legfontosabb napjára, az úgynevezett szuperkeddre eső rendezvények gördülékeny lebonyolítását, amelyek során eldőlhet a demokrata párti elnökjelöltség kérdése is.

A hazai cég által optimalizált felhő alapú infrastruktúra segít az online platformokat ilyenkor érő, kiugró terhelés kezelésében, illetve az esetleges támadások kivédésében. A Cheppers a League of Women Voters választójogi szervezet megbízására dolgozik a szoftveres infrastruktúrájuk fejlesztésén.

A szuperkedd egy kitüntetett nap az előválasztási versenyben, ekkor ugyanis a demokrata párti jelöltállító gyűlés delegáltjainak akár harmada is mandátumot kaphat. Március 3-án nagyszámú szavazó járul az urnákhoz az USA több államában egyszerre, így a háttérben működő online platformokat jelentős terhelés éri.

A League of Women Voters – amerika egyik legnagyobb, női szavazókat képviselő és mobilizáló – nonprofit szervezet kérte fel a Chepperst, hogy készítse fel a Drupal keretrendszerre épülő platformot az extrém terhelésre. Az előválasztási rendezvények koordinálásáért felelős intranet rendszer mögöttes infrastruktúráját az Amazon Web Services (AWS) biztosítja. A magyar csapat optimalizálta a Drupal rendszer és az Amazon felhőalapú megoldásának működését, illetve továbbfejlesztette az infrastruktúrát, hogy elkerüljék az elmúlt években a szavazókörökben tapasztalt túlterheléses hibákat, illetve leállásokat. Az elmúlt időszakban támadások is érték az oldalt, ezért a Cheppers felkészült ezek kivédésére is.

„Nagy öröm számunkra, hogy újabb jelentős nemzetközi projektnek lehetünk részesei. A Super Tuesday-en használt Drupal rendszer fejlesztése komoly kihívást jelentett számunkra, hiszen kiemelten fontos, hogy az intranet hibátlanul működjön a mozgósítás napján. Az elmúlt hetekben a rendszert több túlterheléses tesztnek is alávetették, amelyeken mind jól szerepelt, így büszkén mondhatom, készen állunk.

– mondta el Oroszvári Péter, a Cheppers Zrt. alapító-vezérigazgatója.

A hazai alapítású Cheppers évekkel ezelőtt megkezdte a nemzetközi terjeszkedést, az USA-ban is számos partnerrel rendelkezik. A vállalat ügyfelei között megtalálható az ország legelismertebb egyetemeit tömörítő Ivy League-be tartozó Harvard és Princeton is. A tengerentúli ügyfélkör és az USA-ban népszerű Drupal rendszerek fejlesztésében és üzemeltetésében szerzett komoly tapasztalat miatt nyerte el a Cheppers a megtisztelő megbízást.

További Büszkeség

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu