Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mitől lesz sikeres egy rendezvényszervező cég?

rendezvényszervezés Rendezvénymenedzsment Online Mesterkurzus

LifeStyle

Mitől lesz sikeres egy rendezvényszervező cég?

Mitől lesz sikeres egy rendezvényszervező cég?

A rendezvényszervezés nem könnyű feladat, nagy adag kitartás, sok-sok kreativitás és megfelelő rugalmasság szükséges ahhoz, hogy valaki jó legyen a szakmában. Ebben a cikkben pontokba szedtük, milyen tulajdonságokkal érdemes rendelkeznie egy profi rendezvényszervezőnek.

1. Szakmai felkészültség

Az első és legfontosabb a szakma alapjainak az elsajátítása. Ismerni kell minden szakkifejezést, tudni kell, milyen technikai és rendezvényeszközök vannak, és persze protokollismeretek sem ártanak. Ezt a tudást megszerezni leginkább egy Rendezvénymenedzsment Online Mesterkurzus keretein belül lehet, mint amilyet a MOE Rendezvényakadémia is rendszeresen indít.

Itt a szakma elismert tekintélyei oktatnak, akiktől gyakorlati ismereteket is lehet szerezni, ugyanis tippeket és tanácsokat is tartalmaz a tananyag. Ezenkívül értékes csekklistákkal, esettanulmányokkal és bónuszvideókkal segítik a tanulókat az elméleti tudás megszerzésében.

2. Nyitottság, rugalmasság

A második helyen kell megemlíteni, mekkora nyitottság szükséges ahhoz, hogy valakiből jó rendezvényszervező váljon. Mindig figyelni kell az aktuális trendeket, és nyitott szemmel kell járni a világban. Sosem szabad ódzkodni attól, hogy valamilyen újítást kipróbáljunk.

Egy profi szakember mindig elfogadja a kihívásokat. Külföldi megbízóval kell tárgyalni? Innovatív eszközöket kell alkalmazni a rendezvényen? Mindez nem lehet probléma!

3. Együttműködési készség

Manapság a szakmai sikerhez nem elég csak az elméleti tudás, az is fontos, hogy mindezt hogyan ültetjük át a gyakorlatba. Ahhoz pedig, hogy bármilyen ötletünk megvalósuljon, kapcsolatokra, más emberekkel való együttműködésre van szükség.

A rendezvényszervezés esetében sincs ez másképp. A jó szervező mindig meghallgatja az ügyfelét, képes az ő fejével is gondolkodni, és hajlandó a kompromisszumra. A megbízó folyamatokba való bevonása is segít abban, hogy nagyszerű produkció jöjjön létre.

4. Problémamegoldó képesség

Szorosan összefügg az előző ponttal a problémamegoldásra való képesség. Ez az egyik legnehezebben elsajátítható tulajdonság, de egy sikeres rendezvényszervezőnek mindig higgadtnak kell maradnia, és logikusan gondolkodnia. Márpedig ebben a szakmában elég sok olyan eset van, mikor azonnal kell cselekedni, új tervvel előállni.

Sem egy hirtelen jött betegség, sem egy elromlott eszköz nem gátolhatja a rendezvény lebonyolítását. A jó szakember olyan csapatot épít magának, ahol a tagok maguk is profik, és közös erővel le tudják győzni az akadályokat.

5. Maximalizmus

A maximalizmus is elvárt egy olyan rendezvényszervezőtől, aki már több éve dolgozik, és alázatosan kitanulta a szakma fortélyait. Mindig a lehető legjobbat kell nyújtani. Nem elégedhet meg fél megoldással: legyen szó világítástechnikáról, cateringről vagy a fellépők produkciójáról. Ehhez jó, ha kiterjedt kapcsolatrendszerrel is rendelkezik az illető, hogy mindig a legjobb szolgáltatókkal tudjon együtt dolgozni.

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés