Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hatalmasat megy a piacon a Dogecoin

E-gazdaság

Hatalmasat megy a piacon a Dogecoin

Hatalmasat megy a piacon a Dogecoin

Január óta 12,000°-os növekedést produkált

A mémalapú kriptovaluta, melyet Dogecoin néven kereszteltek el, egy, az egész világon elhíresült akita fotójával díszeleg, mely január elsején robbant be a köztudatba.

A Dogecoin azóta 12.000%-os növekedést mutatott a CNBC adatai szerint. Egy 1000 USD-os befektetés ma pontosan 121.052 USD-t ér. Ez a brutális növekedés teljesen letaszítja a trónról a két leghíresebb kriptovalutát, a Bitcoin-t és az Ethereum-ot, melyek 95%-os, illetve 369%-os növekedést tudtak “csak” elérni ez alatt az idő alatt.

Ki állhat a robbanás mögött?

Természetesen a saját magát “Dogefather”-nek tituláló zseni, Elon Musk, aki a Saturday Night Live show-ban mesélt a Dogecoin-ról a hétvégén. Elég erősen népszerűsítette mind az 52 millió követőjénél ezt a kriptovalutát, ráadásul még olyat is mondott, hogy hajlandó embereknek fizetni, hogy eladják a Dogecoin készletüket az alacsonyabb koncentráció érdekében.

A szakértők mindemellett óva intenek minket, hiszen az ilyen hirtelen meggazdagodós ötletek a valóságban nem működnek akkora sikerszázalékkal, ráadásul egy olyan valutánál, ami mögött semmi sincs.

“Úgy vélem nem sokáig fog ez az ügy tartani, egy ilyen kriptovalutának nincs hatalmas jövője a piacon. Ha jól időzítesz persze lehet rajta keresni, viszont az időzítést gyakorlatilag lehetetlen megjósolni a piacon.”

– fogalmazott Adam Zadikoff

Forrás: HypeBeast

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés