Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Tesco-ból már biztosan nem dobnak ki a biztonsági őrök

E-gazdaság

A Tesco-ból már biztosan nem dobnak ki a biztonsági őrök

Vége a sötét középkornak

Biztos sokunkkal előfordult már, hogy lefotóztunk valamit azért egy üzletben, hogy esetleg kikérjük a párunk véleményét, vagy csak dokumentáljunk egy terméket, ami hirtelen megtetszett. Ennek általában következményei voltak, ha a biztonsági őr észrevette, letöröltette velünk az összes fotót, mely az üzlet területén készült, hiszen tilos a legtöbb áruházban bármilyen fotót is készíteni.

Ezt az ezeréves szabályt még akkor alkották, amikor nem voltak ilyen mértékben elterjedve az okostelefonok, és a legtöbb fényképet újságírók, illetve konkurens áruházak küldöncei készítették.

A Tesco szóköz nélküli üzletszabályzatát megpróbáltuk mi is megfejteni, de sajnos nem jártunk sikerrel. Szerencsére az Index közbelépett, és kérdőre vonta a Tesco-t, mégis miért ne fotózhatnánk le, és küldhetnénk el üzenetben, hogy melyik tejfölt vigyük haza a vacsorához.

12_tesco_cz

A Tesco válaszában megfogalmazta, hogy lépéseket tesznek az ügy érdekében, és hamarosan eltörlik ezt az elavult szabályt. Reméljük más áruházak is követni fogják ezt a példát, pl az Auchan-nál is létezik ez a szabály, viszont ők rugalmasabban kezelik ezt, ha nem történik semmi gyanús, vagy kirívó, akkor nem szólnak közbe.

Továbbá a fotózás közben érdemes odafigyelni arra is, hogy másokat ne fotózzunk le, hiszen ez személyiségi jogokat sérthet, illetve segíthetjük helyzetünket azzal, hogy fotóinkat csak privát célra használjuk fel.

forrás: Index.hu

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés