Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gigaösszegért vásárolja meg a LinkedIn-t a Microsoft

E-gazdaság

Gigaösszegért vásárolja meg a LinkedIn-t a Microsoft

Több mint 7000 milliárd forintot fizetnek a szolgáltatásért.

Hivatalosan is bejelentette a Microsoft, hogy 26,6 milliárd dollárért (7378 milliárd forint) megvásárolja az üzleti Facebookként is ismert LinkedIn-t. Bár magáról az üzletről egyelőre nem sokat tudni, azt már most leszögezték, hogy a LinkedIn működésén nem változtatnak, azaz továbbra is függetlenként üzemel majd az oldal. Marad a vezérigazgató is, így továbbra is  Jeff Weiner vezeti majd a site-ot. 
linkedin

Érdekesség, hogy a tranzakció bejelentésére 48 százalékkal emelkedtek a LinkedIn részvényei, azaz a piac kifejezetten pozitívan tekint az üzletre. Az biztos, hogy a Microsoft kezében is nagy lehetőségek vannak, hiszen a LinkedIn-t havonta 105 millióan használják, éves szinten pedig több mint 400 millióan lépnek be az oldalra.

A kifejezetten az üzleti kapcsolatok ápolására létrehozott LinkedIn jól illeszkedik a Microsoft portfóliójába, hiszen a cég Satya Nadella vezetésével egyre jobban a szolgáltatások felé fordul. A tervek szerint még az idén lezárul a tranzakció, így a jövőben Weiner és csapata egyenesen Nadella alá tartozik majd.

Forrás: Index



Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés