Connect with us

technokrata

2 éven belül jön a repülő autó

Garázs

2 éven belül jön a repülő autó

2017-ben piacra dobja a lenyűgöző formatervű repülő autóját egy szlovák vállalkozás.

Igen nagy reményekkel tekint a jövőbe az AeroMobil tulajdonosa, Juraj Vaculik. A szlovák vállalkozás vezetője ugyanis már 2017-ben piacra szeretné dobni a repülő autójukat. Az AeroMobil 3.0 névre keresztelt járgány igen futurisztikus külseje igazi csúcstechnikát rejt, Vaculik ezért kifejezetten a jómódú, az újdonságok iránt fogékony vásárlóknak kívánja értékesíteni. 

https://www.youtube.com/watch?v=sUnhBHwCq90#t=183v

A “járgány” hagyományos jogosítvánnyal sajnos nem lesz vezethető, az irányításához mindenképpen pilótaengedélyre lesz szükség, ez biztosan jelentősen lecsökkenti a lehetséges vásárlók számát. Azért nem lennénk meglepve, ha a lenyűgöző formaterv hatására néhány potenciális vásárló mégis az engedély megszerzése mellett döntene.

aeromobil3

Az  SXSW konferencián a cégvezető azt is elárulta, hogy szerinte az önvezető járművekre csak egy közbenső lépésként tekinthetünk, az igazi megoldást az ég meghódítása jelenti. Véleménye szerint ugyanis hiába vezetnék saját magukat a járművek, ugyanabban a közlekedési struktúrában kellene mozogniuk, ahol a hagyományos társaiknak, ez pedig az előny nagy részét elvenné. Az AeroMobil 3.0 ugyan nem képes önmagát röptetni, elképzelhető, hogy egy későbbi kiadásába ez a funkció is belekerül. 

 Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin