Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megnyitotta első Átláthatósági Központját Zürichben a Kaspersky Lab

Adatvédelem

Megnyitotta első Átláthatósági Központját Zürichben a Kaspersky Lab

Megnyitotta első Átláthatósági Központját Zürichben a Kaspersky Lab

Ez az első jelentős központnyitás a Globális Átláthatósági Kezdeményezés keretében

A mai naptól fogva a Kaspersky Lab termékeinek európai felhasználói által megosztott rosszindulatú és gyanús fájlok feldolgozása zürichi adatközpontokba kerül át. Ezzel kezdetét veszi a cég 2017 végi Globális Átláthatósági Kezdeményezése keretében tett vállalása szerinti átköltöztetési program első szakasza. Az átköltözés jól mutatja a Kaspersky Lab az iránti eltökéltségét, hogy mindenkit biztosítson termékei feddhetetlenségéről és megbízhatóságáról. Emellett a vállalat megnyitotta első Átláthatósági Központját is, ugyancsak Zürichben.

ZURICH, SWITZERLAND - NOVEMBER 13: Eugene Kaspersky, CEO at Kaspersky Lab, is seen at Interxion Data Center. Kaspersky Lab starts data processing for European users in Zurich November 13th, Zurich, Switzerland. For info: https://www.kaspersky.com/transparency-center

Az adatfeldolgozás átköltöztetése egy nagyszabású infrastruktúra-fejlesztési program része, melynek célja az, hogy növelje a vállalat informatikai infrastruktúrájának adatsérülések és ellátásilánc-támadások kockázatával szembeni ellenálló képességét, és tovább bizonyítsa termékeinek, szolgáltatásainak és belső folyamatainak megbízhatóságát.

November 13-ától két adatközpontban kezdődik meg az európai felhasználóktól beérkező fenyegetésekkel kapcsolatos adatok feldolgozása. A legmagasabb szintű biztonság garantálása érdekében az adatközpontok az iparági szabványoknak mindenben megfelelő világszínvonalú berendezésekkel felszereltek.

A Kaspersky Labbel a felhasználók által önként megosztott adatok köre a gyanús vagy korábban nem ismert rosszindulatú fájlokra és az ezekhez kapcsolódó metaadatokra terjed ki, amelyeket a vállalat termékei a Kaspersky Security Networkbe (KSN-be) küldenek automatikus rosszindulatú-kód elemezésre.

A fájlok csak egy részét – jóllehet a legfontosabb részét – képezik a Kaspersky Lab technológiái által feldolgozott adatoknak. Az ügyfelek adatainak, valamint az infrastruktúra biztonságosságának és integritásának védelme fő prioritás a Kaspersky Lab számára, ezért élvez elsőséget a fájlfeldolgozás átköltöztetése is, amely várhatóan 2019 végére zárul le teljesen. A Kaspersky Lab termékei által feldolgozott más jellegű adatok – többek között a különféle anonim fenyegetés- és használati statisztikák – átköltöztetésére a Globális Átláthatósági Kezdeményezés későbbi szakaszaiban kerül sor a tervek szerint.

Ma megnyitotta kapuit Zürichben a Kaspersky Lab első Átláthatósági Központja is, amely az arra felhatalmazott partnerek számára hozzáférést biztosít a vállalat forráskódjának, szoftverfrissítéseinek és fenyegetés-észlelési szabályainak, valamint egyéb tevékenységeinek szemléihez, értékeléseihez. A Kaspersky Lab az Átláthatósági Központon keresztül biztonságos környezetben történő külső értékeléshez nyújt információkat alapvető és fontos műszaki dokumentációkkal együtt kormányzatoknak és partnereknek termékeiről és azok biztonságosságáról.

ZURICH, SWITZERLAND - NOVEMBER 13: A general view as Kaspersky Lab starts data processing for European users in Zurich November 13th, Zurich, Switzerland. For info: https://www.kaspersky.com/transparency-center

Ezt a két jelentős eseményt a más régiókra kiterjedő adatfeldolgozás átköltöztetése, majd a második szakaszban a szoftver-összeállítás Zürichbe költöztetése követi.

Svájc két független értékelés szerint is a világelsők egyike a rendelkezésre álló biztonságos internetszerverek számát tekintve, emellett innovatív adatfeldolgozó központként és magas színvonalú informatikai infrastruktúrája tekintetében is nemzetközi hírnévnek örvend. Európa szívében elhelyezkedő, de nem EU-tagállamként az ország saját adatvédelmi szabályozást dolgozott ki, amelynek betartását az állam alkotmánya és szövetségi törvények garantálják. Emellett a hatóságoktól érkező adatkérések feldolgozására is szigorú szabályozások vonatkoznak.

Eugene Kaspersky, a Kaspersky Lab vezérigazgatója a következőket mondta az adatfeldolgozás Európában történő megkezdése és az első Átláthatósági Központ megnyitása kapcsán:

„Az átláthatóság lassan az új normává válik az informatikai iparágban, ezen belül is különösen a kiberbiztonsági szektorban. Büszkék vagyunk arra, hogy ennek a folyamatnak az éllovasai lehetünk. Technológiai vállalatként kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a lehető legjobb informatikai infrastruktúra biztosításával gondoskodjunk termékeink és az adatok biztonságosságáról, és az infrastruktúránk fő elemeinek Svájcba költöztetésével ezt a világ egyik legbiztonságosabb helyén valósítjuk meg. A Globális Átláthatósági Kezdeményezésünkben tett ígéreteink így valóra válnak, elősegítve termékeink fokozottabb ellenálló képességét és átláthatóságát. A szintén Svájcban található Átláthatósági Központunkon keresztül–arra felhatalmazott partnereink és kormányzatok tekinthetik meg termékeink külső felek általi értékeléseit, és ezek alapján hozhatnak döntéseket. Hisszük, hogy ezek a lépések még csak a kezdetet jelentik – mind a vállalat, mind a biztonsági iparág egésze számára. A megbízhatóság bizonyításának szükségessége hamarosan iparági szabvánnyá válik.”

.„A Kaspersky Átláthatósági Központjának Svájcba telepítése megerősíti, hogy országunk erős kiberbiztonsági klaszterrel az innováció és a technológia globális központja lett, amely az adatbiztonság és a magánélet szigorú kereteinek tiszteletben tartásával fejlett és megbízható digitális infrastruktúrát kínál, és amely egyre több technológiai vezetőt vonz az országba.”

– tette hozzá Liv Minder, a Switzerland Global Enterprise beruházásfejlesztésért felelős igazgatója a Kaspersky Lab infrastruktúrájának Svájcba való költöztetése kapcsán.

ZURICH, SWITZERLAND - NOVEMBER 13: A general view as Kaspersky Lab starts data processing for European users in Zurich November 13th, Zurich, Switzerland. For info: https://www.kaspersky.com/transparency-center

A Kaspersky Lab 2017 októberében hirdette meg Globális Átláthatósági Kezdeményezését, melynek megvalósításában folyamatosan, és jó eredményekkel halad előre. Az Átláthatósági Központ megnyitása és az informatikai infrastruktúra átköltöztetése mellett számos egyéb tevékenység is zajlik.

A Kaspersky Lab többek között azzal bízta meg a Big Four (Négy Nagy) könyvvizsgáló cég egyikét, hogy auditálja a vállalat fenyegetés-észlelési szabály-adatbázisok elkészítésével és terjesztésével kapcsolatos gyakorlatait, azzal a céllal, hogy egy független fél is megerősítse, hogy azok megfelelnek a legmagasabb szintű iparági biztonsági gyakorlatoknak.

Az értékelésre az SSAE 18 (Statement on Standards for Attestation Engagements) szabvány előírásai szerint kerül sor. Az értékelés magában foglalja a Kaspersky Lab által a Windows és Unix szervereken futó termékeihez készített és terjesztett antivírus-rekordok rendszeres automatikus frissítéseit. A vállalat az SSAE 18 szabvány szerinti értékelés mellett SOC 2 (The Service and Organization Controls) jelentés kiadását is tervezi 2019 második negyedévében.

Mindemellett a Kaspersky Lab folyamatosan dolgozik termékei biztonságosságának javításán egy, a biztonsági fejlesztéseket szívügyének tekintő nemzetközi közösség segítségével. A Kaspersky Lab egy év alatt több mint 50,  biztonsági kutatók által jelentett hibát hárított el; ezek közül több esetben is különösen hasznosnak értékelték a vállalat munkáját.

A Kaspersky Lab átláthatósági elveiről és a Globális Átláthatósági Kezdeményezésről itt tudhat meg többet: www.kaspersky.com/about/transparency

További Adatvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés