Connect with us

Hirdetés

technokrata

Így készíti fel a Kaspersky a vállalkozásokat a következő zsarolóvírus hullámra

Adatvédelem

Így készíti fel a Kaspersky a vállalkozásokat a következő zsarolóvírus hullámra

Így készíti fel a Kaspersky a vállalkozásokat a következő zsarolóvírus hullámra

Ingyenes vállalati védelmet dobott ki a Kaspersky a nehézsúlyú zsarolóvírusok ellen

A legutóbbi WannaCry és ExPetr támadások bizonyították, hogy a zsarolóvírusok milyen nagymértékű bénító hatással vannak a vállalkozásokra. A májusi 150 országot érintő WannaCry mintegy 200.000 rendszert fertőzött meg és ezzel nemcsak bevételkiesést okozott, hanem a helyreállítási költségek miatt is sokszorozódnak a veszteségek. A zsarolóvírusok által okozott problémák száma egyre növekszik, ennek ellenére a legtöbb vállalkozás még mindig költséghatékony és egyúttal eredményes megoldást keres IT rendszereinek védelmére. Ennek köszönhető, hogy az elmúlt egy év alatt 100.000 szervezet töltötte le az ingyenes Vállalati Kaspersky Anti-Ransomware programot.

A Kaspersky Lab közzétette a Vállalati Kaspersky Anti-Ransomware programjának frissítését, amelynek a fejlesztése a kibertanácsadó cég 20 éves kiberbűnözés elleni küzdelem során szerzett tapasztalatán alapul annak érdekében, hogy a vállalkozások ingyen élvezhessék az anti-zsarolóvírus program védelmét. A Kaspersky Lab és a B2B International kutatóintézet közös „Globális IT Biztonsági Kockázat 2017” című online felmérésén kiderült, hogy egy zsarolóvírus támadás átlagos kárértéke 194 millió forint. A Kaspersky Anti-Ransomware programmal mostantól ez akár nulla lehet.

A Kaspersky Anti-Ransomware által észlelt zsarolóvírus családok: az észlelt zsarolóvírusok 63%-a WannaCry

„A legutóbbi WannaCry és ExPetr járványok emlékeztettek minket a zsarolóvírusok valós problémáira, valamint arra, milyen nagymértékű pusztítást tudnak végezni világszerte a cégek életében. A tény, hogy 100.000 vállalat már letöltötte a Kaspersky Anti-Ransomware eszközt azt mutatja, hogy a vállalkozások egyre inkább aggódnak és tudatában vannak a problémának. Tekintettel a zsarolóvírusok becsült pénzügyi hatásának nagyságára, minden vállalatot arra ösztönzünk, hogy ellenőrizzék számítógépes rendszereik biztonságát. Azok a vállalatok, amelyek nem rendelkeznek megfelelő és hatékony védelemmel a legújabb zsarolóvírusok fenyegetései ellen, töltsék le a Kaspersky Anti-Ransomware szoftvert azért, élvezhessék a legfejlettebb védelmi technológiák által nyújtott előnyöket.”

mondta Vladimir Zapolyansky, a Kaspersky Lab KKV Üzletágának vezetője.

A Vállalati Kaspersky Anti-Ransomware kompatibilis más programokkal, könnyen telepíthető, és nincs szükség különösebb műszaki ismeretekre azért, hogy egyedileg testre szabjuk az adott vállalkozás számára. A program tartalmazza a Kaspersky Lab System Watcher kiegészítőjét, amely felderíti a gyanús tevékenységeket, létrehoz egy ideiglenes biztonsági másolatot a megtámadott fájlokról, és visszavonja a rosszindulatúnak minősített változtatásokat, így az adott rendszerre egy támadás nincs hatással. A Vállalati Kaspersky Anti-Ransomware használja a Kaspersky Security Network-öt, amely másodpercek alatt lehetővé teszi a Kaspersky Lab biztonsági intelligenciájának szolgáltatását, miközben blokkolja a hamis pozitív eredményeket és egyúttal magas szintű védelmet biztosít.

Bővebb információt a Kaspersky Lab honlapján olvashat.

További Adatvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés