Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csúnyán kiszúrt az utángyártott patronok használóival a HP

Dotkom

Csúnyán kiszúrt az utángyártott patronok használóival a HP

Ugyanis mostantól csak a gyáriakat támogatja több modelljük is.

Szeptember 13-án alighanem több HP nyomtató tulajdonosa is értetlenkedve vette tudomásul, hogy az eddig használt készüléke hirtelen nem akar működni. Az eszközök mindegyike ugyanarra a hibára, azaz a nem megfelelő patronra hivatkozott, ami azért érthetetlen, mert évekig semmilyen problémát nem okozott számukra.


hppatron

A HP elmondta, hogy ez mostantól így is marad, ugyanis úgy változtatták meg a HP OfficeJet, OfficeJet Pro és OfficeJet Pro X típusú készülékek firmware-jét, hogy az csak és kizárólag a gyári patronokat engedélyezze. Érdekesség, hogy egy holland kereskedő szerint a tiltás már tavasszal bekerült a nymtatókba, csak valamiért az elmúlt hónapokban nem engedélyezte a HP, erre pedig csak szeptember 13-án került sor.

Talán nem meglepő, hogy rendkívül sokan kiakadtak a lépés miatt, hiszen egy eredeti patron lényegesen drágább egy utángyártottnál. A HP szerint azonban ezzel sak a saját fejlesztéseiket és szellemi tulajdonaikat védik. Jelenleg egyedül az tűnik megoldásnak, ha valaki újratölti a gyári patronokat, azok ugyanis a jövőben is működnek majd,



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés