Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha nem akarsz reklámokat a mobilodra, ezt a szoftvert töltsd le!

Dotkom

Ha nem akarsz reklámokat a mobilodra, ezt a szoftvert töltsd le!

Az Opera VPN emellett VPN funkciókkal is rendelkezik, így akár amerikai műsorokat is nézhetsz a mobilodról!

Számítógépen már régóta elérhetőek a különböző VPN kiegészítők, amelyek segítségével elrejthetjük magunkat a kíváncsi szemek elől, vagy épp hozzáférhetünk olyan tartalmakhoz, amelyeket elvileg nem kellene látnunk. Mobilon azonban mindeddig ritkaság számba mentek az ilyesfajta megoldások, azaz előfordult, hogy egy PC-n nézett tartalmat mobilon nem tudtunk folytatni, mivel a kézi eszközünkön már nem tudtuk becsapni a szervert.

operavpn

Jó hír, hogy az Opera által a közelmúltban kiadott Opera VPN-nel mindez megoldható, hiszen az ingyenesen letölthető szoftverrel egy pillanat alatt megváltoztathatjuk a tartózkodási helyünket. Az alkalmazás jelenleg 5 országot ajánl fel, így mi dönthetjük el, hogy a Hollandiában, Kanadában, Németországban, Szingapúrban vagy épp az Egyesült Államokban “tartózkodjunk”.

operavpn3

Én magam ez utóbbit szeretem, mivel több olyan amerikai esti talk-show-t is nézek, mint a The Late Show with Stephen Colbert vagy épp a The Tonight Show Starring Jimmy Fallon. Ezek, bár a YouTube-ra is felkerülnek, gyakran csak erősen megvágott formában láthatóak, az eredeti epizódokért a CBS vagy az NBC oldalára kell látogatni, ahol viszont csak és kizárólag az Egyesült Államokbeli eszközöket engedik. Itt jön a képbe az Opera VPN, hiszen egy egyszerű beállítás után az iPhone-omon is bátran nézhetem a legújabb epizódokat. De természetesen különböző szoftverek használatára is lehetőség nyílhat, amennyiben azt a fejlesztője csak egy adott ország felhasználóinak tette elérhetővé.  Akkor is jól jöhet az Opera VPN, ha nem szeretnénk, hogy illetéktelen személyek nyomozzanak utánunk, a szoftverrel ugyanis letilthatóak a különböző kéretlen nyomkövetők (trackerek).

operavpn2

De nemcsak ezért, hanem a reklámok eltüntetése miatt is igen hasznos az Opera VPN. A beállítások menüben elég egy opciót bekapcsolnunk és ezután máris szűri a kéretlen hirdetéseket a rendszer. Mindez azért is rendkívül hasznos, mert ha kisebb mobilnet csomaggal rendelkezünk, akkor nem fog annyira hamar elfogyni az adatkeret, hiszen a felesleges, sokszor pazarló hirdetések nem bukkannak fel a képernyőkön. Ha kiváncsiak vagyunk, hogy hány reklámtól szabadultunk meg, akkor a program megnyitása után ezt is megtudhatjuk.  Az Opera VPN tehát egy igazán ajánlható program, az pedig különösen jó benne, hogy a biztonságos és hasznos funkciói ellenére pénzt nem kérnek érte a fejlesztői, így az applikáció ingyenesen érhető el Androidra, illetve iOS-re.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés