Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb támadás: ezúttal a Google vezetőjéhez törtek be!

Dotkom

Újabb támadás: ezúttal a Google vezetőjéhez törtek be!

Elég volt egy fiók, hogy fél millió emberhez eljusson a támadás.

Nem úszta meg a mostanában oly divatossá vált fiókfeltörést a Google vezetője, Sundar Pichai sem. A kaliforniai vállalat magasrangú személye lelkes Quora felhasználó, a hackerek pedig ezen fiókjába léptek be. Sajnos azonban a Quorához a Twitter fiókja is hozzá volt kapcsolva, így ellepték Pichai falát a hackerektől üzenetek.

Ez utóbi azért is probléma, mert a cégvezérnek több mint félmillió követője van, azaz rengetegen találkoztak a betöréssel. Érdekesség, hogy ezt a betörést is az OurMine csapata követte el, ők felelősek Zuckerberg Pinterest és Twitter fiókjának a feltöréséért is. Az OurMine persze nem szeretné, ha “mezei hackerekként” tekintenének rájuk, ezért többször is hangsúlyozták, hogy biztonsági cégként szeretnének működni a jövőben és ezért minden áldozatuknak támogatást nyújtanak, hogy hogyan kerülhetik el a jövőben az ilyesfajta támadásokat.

sundarpichai_big_2

Ezekből azonban biztosan lesz még, hiszen amellett, hogy már célbavették a Spotify vezetőjét, hangsúlyozták, hogy még jónéhány módszer van a tarsolyukban, amellyekkel ismert személyek fiókjai felett vehetik át az irányítást. Jó hír, hogy az OurMine egyetlen felhasználói adatot sem töröl, illetve a jelszavakat sem módosítják, pusztán csak bejutnak a fiókokba és aztán néhány üzenetet posztolnak onnan.

Pichai most valószínűleg nem a saját felelőtlensége, hanem a Quora egyik biztonsági résének az áldozata lett, az OurMine csapata ugyanis már jelezte a hibát a vállalatnak, de azok nem reagáltak rá, ezért folyamodtak ehhez a drasztikus módszerhez.

Ettől függetlenül nem győzzük hangsúlyozni, hogy érdemes minden szolgáltatáshoz más jelszót megadni, így elkerülhetőek azok az esetek, amikor egy adatszivárgás után minden adatunkhoz hozzáférhetnek a hackerek.

Forrás: PC World



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés