Connect with us

technokrata

Ezt nézd meg: ennyit számít a dupla kamera!

Dotkom

Ezt nézd meg: ennyit számít a dupla kamera!

Látványos képeken mutatja be a Huawei, hogy mennyit számít a dupla kamera.

A Huawei P9-et a Leicával együttműködésben 2 hátlapi kamerával egy RGB (színes) és egy monokróm kamerával szerelte fel a gyártó: az RGB kamera a színinformációk, a monokróm (egyszínű) kamera pedig körvonalak és részletek nagy felbontású rögzítésére szolgál. A monokróm kamera fényérzékenysége és felbontóképessége kiváló, mivel színszűrőt nem használ. A két kamerás megoldás a monokróm kamera és az RGB kamera erősségeit kombinálva biztosítja a jobb képminőséget.

Az alábbiakban készült képeken összehasonlíthatja, hogy milyen előnyei vannak a dual kamerával készített fotóknak az egyetlen RGB kamerával készült képeket szemben.  A tesztek során a készítő két fotót csinált ugyanarról, ugyanolyan körülmények között: az egyik fotót a P9 dual-kamerájával, míg a másik fotót szintén a P9-cel, de úgy, hogy az egyik kameráját letakarta.

A Huawei felkérésére Rizsavi Tamás fotós blogger bemutatta a dual kamera fotózás előnyeit a Telenor Okostelefon Akadémián is 2016. június 15-én tartott előadásában. (Jelen teszt során felhasznált képek nem Rizsavi Tamás munkái.)

Első teszt: a Monokróm kamera letakarása

A bal oldali oszlopokban azokat a képeket láthatja, amelyek csak az RGB kamerával készültek, mivel az expozíciókor a monokróm kamera le volt takarva. A jobb oldali oszlopban lévő képeknél egyik kamera sem volt letakarva.

Így a bal oldali oszlop képei átlagos RGB képek, mivel a letakart monokróm kamera nem vesz részt a színinformációk rögzítésében. A jobb oldali oszlopban látható, hogy a képminőség nagymértékben javul, ha egyik kamera sincs letakarva. A kép magasabb felbontású, részletgazdagabb, nagyobb dinamikatartományú, tisztább és világosabb, ami igazolja a kettős kamera előnyeit: Az RGB kamera feladata a színek visszaadása, a monokróm kameráé pedig az, hogy jobb expozícióval és finomabb részletekkel gazdagítsa a képeket. A monokróm kamerának nem csak a nagyobb felbontás köszönhető, hanem a jobb fényáteresztő képesség és a magasabb érzékenység is. A részletek, a kép élessége és a megvilágítás szempontjából a kettős kamerával készített képek jobb minőségűek az egyetlen RGB kamerával készítettekhez képest.

Normál megvilágításnál készített képek: a bal oszlop képei a monokróm kamera letakarásával készültek, a jobb oszlop képei akkor, amikor mindkét kamera működött:

01

Sötétben készített képek: a bal oszlop képei a monokróm kamera letakarásával készültek, a jobb oszlop képei akkor, amikor mindkét kamera működött:

02

Második teszt:

Közvetlenül monokróm üzemmódban készült:

04

RGB üzemmódban készült képből konvertálva:

05

Ahogy a fenti két képen is látható, a szürkeárnyalatok átmente az előbbi képen természetesebb, és a fényáteresztés mértéke is nagyobb.

Monokróm üzemmódban a Huawei P9 képes a legjobb monokróm fényképezési élményt biztosítani a monokróm kamerával. Normál üzemmódban pedig a monokróm kamera és az RGB kamera együttműködik, és a legjobb tulajdonságaikat, például a monokróm kamera nagy felbontását és fényáteresztési tényezőjét, valamint az RGB kamera színrögzítési képességét kombinálva jobb minőségű képeket készítenek.

A Huawei P9 már kapható Magyarországon – egyedülálló 3 év gyártói garanciával

A Huawei P9 már megvásárolható Magyarországon ezüst és szürke színekben, single SIM, illetve aktív dual SIM-es verzióban 179 990 forint javasolt bruttó fogyasztói áron. A P9-hez a vállalat a hazai piacon egyedülálló módon 3 év teljes körű gyártói garanciát, 3 hónap képernyő garanciát és 3 hónap csere garanciát kínál.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin