Connect with us

technokrata

Nem is gondolnád, mivel jár, ha hagyományos porszívót használsz

Dotkom

Nem is gondolnád, mivel jár, ha hagyományos porszívót használsz

Mérgező porral telíthetik a lakás levegőjét a porszívók, viszont robotporszívó használatával elkerülhetjük ezt a veszélyt — egyebek mellett ezt mutatta ki a Levegő Munkacsoport (LM) vizsgálata.

Az LM a teszt során egyes hagyományos porszívók és porszívó robotok ultrafinomrészecske-kibocsátását vizsgálta, mindennapos használatban lévő eszközöket tesztelve.

A vizsgálat célja az volt, hogy felmérjék, ezekkel a porszívókkal a takarítás jelenthet-e egészségügyi kockázatot azáltal, hogy visszafújják a helyiség légterébe a porban megtalálható, már felszívott, rovarirtókból, a lakástextíliáknál használatos égésgátló vegyszerekből származó káros anyagokat, valamint az egészségre szintén veszélyes ólmot tartalmazó finomrészecskéket.

LG_HOMBOT_s

A vizsgált 21 féle (véletlenszerűen kiválasztott) normál porszívó kétharmada üzemelés közben sokkal több részecskét fújt ki, mint amennyi a helyiség levegőjében eredetileg volt. A 10 vizsgált robotporszívó — köztük az LG HOM-BOT Square — kivétel nélkül megfelelt annak a követelménynek, hogy ne csak felszívja a port, hanem magában is tartsa: a mérések során a helyiségekben nem emelkedett a részecskeszám.

Az LM tesztje alapján a robotporszívók további előnye, hogy energiafogyasztásuk is kisebb, mint a porszívóké, nagyjából kétharmada azokénak. További részletek a Levegő Munkacsoport tesztjében itt olvashatók.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin