Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ilyen autós navigációt még nem láttunk

Dotkom

Ilyen autós navigációt még nem láttunk

Napjaink két leghasznosabb autós kütyüjét gyúrta egybe a Mio.

Az életünket és vezetési szokásainkat megkönnyítő extrák ma már nem ismernek határokat. Parkolási asszisztens, figyelmeztetés a sebességmérő kamerákra, kereszteződések 3D-s előnézete: egytől-egyig olyan funkciók, melyek kétségtelenül minden autós hasznára válnának, ám többnyire csak korunk high-tech autócsodáinak fedélzeti egységében kapnak helyet. A Mio legújabb Combo terméke ezeket a lehetőségeket kínálja, az autó típusától függetlenül.

mio_combo_2

Az autóiparban a technológia fénysebességgel száguld az innovációk szupersztrádáján, gyakran csak kapkodjuk fejünket a legújabb trendek láttán. Míg néhány éve még újdonságnak számítottak a tolatókamerák vagy a hibrid meghajtású autók, ma már inkább a vezetési szokásainkat megtanuló, és ahhoz alkalmazkodó útvonaltervezés érdekli a kényelmet kereső autósokat. Egy-egy autós kütyü fokmérője ma már nem csak a minőség, ez lényegében alap elvárás. Fontos, hogy minél több vezetést megkönnyítő funkcióval bírjon, időt és pénzt takarítson meg használójának.

mio_combo_1

Ezen gondolatok mentén született meg a navigációk és autós kamerák kombinációjából életre hívott Mio Combo 5207 LM készülék is, mely számos extra funkciójával valódi forgalmi asszisztensként felel a vezetés közben felmerülő helyzetekre.

High-tech fedélzeti computer egy mobiltelefon áráért

A Mio Combo egyik legfőbb előnye, hogy bármilyen autóba utólag felszerelhető, tudását tekintve pedig bármikor felveszi a versenyt a legújabb autómodellekbe épített okostechnológiákkal. Az intelligens rendszer ráadásul fejlődőképes: vezetési szokásaink megtanulásával, valós idejű forgalmi információkkal, folyamatosan frissülő sebességmérő kamera adatbázissal és élettartamig szóló térképfrissítéssel hosszú távú befektetéssé növi ki magát. A legújabb idei frissítés során 44 európai ország térképére összesen közel 90,000 extra kilométer került fel, Magyarországot már 100%-ban lefedi. Nemzetközileg több, mint 270,000 hasznos hely és érdekes pont (POI) megjelölésével bővült a repertoár, melyek között magyar érdekeltségűek is szép számmal akadnak.

mio_combo_4

Költségkímélő és hobbikamera

A hazai autósok körében is egyre elterjedtebb fedélzeti kamerák folyamatos képfelvétel mellett minden úton történt eseményt rögzítenek, melyeket akár szabadidős célokra is felhasználhatunk. A HD rögzítésre is képes kamerák felvételei amellett, hogy megóvnak minket a biztosítási csalások és cserbenhagyásos koccanások felesleges komplikációitól, akár örök emlékként is szolgálhatnak legszebb útjainkról, melyeket villámgyorsan megoszthatjuk online.

mio_combo_5

Újragondolt navigációs szempontok

A hagyományos értelembe vett GPS feladatokat a Mio számos kényelmi extrával egészítette ki multifunkciós készülékében, új értelmet adva a vezetési asszisztens jelentésének. Vezetési szokásaink rögzítésével a Combo hamar megismer minket és preferenciánkat, és egy idő után ennek megfelelő útvonalakat ajánl a cél elérésére. Intelligens tervezőszoftvere emellett a napszak, forgalom zsúfoltsága vagy akár a valós időben érzékelt lezárások alapján is felülbírálhatja az eredeti tervet. Az útvonal meghatározása után, út közben sem hagy magunkra: a kereszteződések 3D-s előnézete, a besorolásnál segítő forgalmi sávasszisztens illetve a cél közelében fellelhető parkolóhelyek kijelzése együttesen teszik a Mio Combot kategóriája csúcskészülékévé.

A Mio újgenerációs Combo készülékei 2015.08.03.-tól kaphatók itthon, már 61.990 Ft-tól.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés