Connect with us

technokrata

Vége a hazai taxizásnak? Megérkezett az Uber!

Dotkom

Vége a hazai taxizásnak? Megérkezett az Uber!

Már Budapesten is elérhető a taxisok rémálmának tartott szolgáltatás.

Budapestre is megérkezett az Uber, a szolgáltatás, melyet sokan a taxisok rémálmának neveznek. A 2009-ben alapított Uber lényege, hogy a felhasználónak nem egy taxitársaságot kell tárcsáznia, elég a mobiltelefonján elindítania  a szolgáltatást, majd az egy, a környéken tartózkodó, épp ráérő sofőrnek jelzi, hogy mehet a fuvar.

Ez nemcsak olcsóbb, mint az eddig megszokott taxizás, de akár arra is lehetőségünk nyílik, hogy kiválasszuk, hogy éppen milyen típusú autóval szeretnénk utazni. Így aki esetleg nehezebben mozog, egy pillanat alatt rendelhet terepjárót, amibe kényelmesen be tud szállni. Az olcsóbb ár és a nagyobb szabadság hatására már komoly taxis tüntetések voltak külföldi városokban, mivel a dolgozók attól félnek, hogy az Uber a megélhetésüket veszi el, hiszen egyre többen váltanak majd az új megoldásra.

Shanghai, China. February 13th 2014. Driver images for UBER marketing content.

Ez minden bizonnyal így is lesz, hiszen  Patrick Studener, az Uber  kelet-európai terjedéséért felelős vezetője szerint már Magyarországról is több megkeresés érkezett, melyekben sofőrök jelentkeztek, hogy szívesen részt vennének a szolgáltatásban. Az igazi harc ennek megfelelően csak most kezdődik, nyugaton már több ízben is volt rá példa, hogy jogszabály-módosításokkal vagy épp tüntetésekkel igyekeztek eltávolítani a városból az Ubert.

Studener szerint itthon vélhetően kisebb az esély a hasonló megmozdulásokra, mivel állítása szerint Budapest egy igen innovatív város, melynek a lakói nyitottak az új dolgokra. Szerinte ezzel alaposan lecsökkenthetnék a munkába induló autók számát, hiszen a legtöbben úgyis csak egyedül utaznak a gépjárművükben, amit az Uber segítségével jó pénzért meg is tölthetnének.

Aggodalomra szerencsére semmi ok, a sofőröknek be kell mutatniuk az erkölcsi bizonyítványukat és bizonyítaniuk kell, hogy még sosem okoztak balesetet, illetve az utasokra egy biztosítás is él az utazás során. Az Uber szerint erre azért van szükség, hogy a bizalmatlan felhasználókat is megnyerjék maguknak. Az igazi kérdés már csak az, hogy mindez elégnek bizonyul-e a sikerhez, vagy a hazai közönség továbbra is a hagyományos taxizásnak szavaz majd bizalmat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin