Connect with us

Hirdetés

technokrata

Okosórák Dél-Koreából: Itt a Gear S és a G Watch R

Viselhető Tech

Okosórák Dél-Koreából: Itt a Gear S és a G Watch R

Újabb modellekkel lépett piacra az LG és a Samsung.

Az idei év slágertermékei kétségtelenül a viselhető eszközök, a gyártók egymás után dobják piacra a minden eddiginél fejlettebb variánsokat. Így van ezzel az LG és a Samsung is, a két dél-koreai nagyágyú most egyszerre leplezte le okosóra családjuk legújabb tagjait.

Gear S:

A Samsung újdonsága a nemrégiben bemutatott Gear Live-tól eltérően Tizen rendszerrel kerül forgalomba, a vállalat tehát továbbra is kitart a saját elképzelései mellett. A négysávos 3G chippel felvértezett modell egy 2″-es, hajlított, 480 x 360 pixel felbontású Super AMOLED képernyőt is tartalmaz, mely mögött egy kétmagos, 1 GHz-es processzor és 512 MB RAM foglal helyet.

gears1

A repertoár itt még nem ért véget, hiszen a burkolat alatt találkozhatunk még 4 GB memóriával, Bluetooth 4.1 támogatással, n-es WiFi-vel és természetesen GPS-szel is. A por és cseppálló, IP67 minősítéssel rendelkező Gear S 300 mAh-es akkumulátora a Samsung ígérete szerint átlagos használattal két nap üzemidőt biztosít.

gears2

A készülék leghamarabb októberben kerül a boltok polcaira, egyelőre ismeretlen áron.

G Watch R:

Az LG sem akart kimaradni a versenyből, a legújabb G Watch R névre hallgató modellje pedig nem a Samsungnak, hanem a Motorolának állít konkurenciát, hiszen az újdonság egy teljesen kör alakú P-AMOLED képernyővel kerül a boltok polcaira, csakúgy, ahogy az amerikai konkurens terméke.

gwatchr1

A 320 x 320 pixel felbontású egység mögött egy 1,2 GHz-es,   Qualcomm Snapdragon 400 architektúrájú processzort találunk mely mellett 512 MB RAM foglal helyet. A csepp és porálló, IP67 minősítéssel rendelkező G Watch R  4 GB memóriát kapott, az akkumulátora pedig a Samsungénál valamivel erősebb, 410 mAh, igaz az üzemidőt egyelőre nem hozta nyilvánosságra a gyártó.

gwatchr2

A negyedik negyedév során piacra kerülő újdonság árát egyelőre nem árulta el az LG, ezt leghamarabb csak az IFA-n tudhatjuk meg.

 



Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés