Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt : HyperX Fury – Ereje teljében

egyéb kütyük

Teszt : HyperX Fury – Ereje teljében

Ugyan a neve ellenére egyáltalán nem vad a HyperX újdonsága, mégis érdemes rá vetni egy pillantást azoknak, akik egy megfizethető árú, divatos külsejű pendrive-ban gondolkodnak.

Nem egyszerű dolog egy pendrive-ról írni, hiszen ez az a termék, amit mindannyian használunk, de mégis kevesen figyelünk oda rá, azon túl, hogy milyen kapacitásút vásárolunk. A HyperX újdonsága azonban mégis megpróbál eltérni a megszokottól, különleges külsejével pedig elsősorban a fiatalabb generációt célozza meg. Ezt erősíti a név is, hiszen a Fury magyarul dühöngést jelent, azaz már első látásra világossá válik, hogy ezzel nem az üzletembereket szerették volna megnyerni.

Csomagolás

Kisebb csomagolás: nagyobb környezetvédelem. Valahogy így gondolkodhattak a Fury papírtasakjának megalkotói, hiszen a dizájnos, leginkább egy lövöldözős játék dobozára beillő feliraton és magán a pendrive-on túl sok érdekességgel nem találkozunk, még a fontosabb információkat tartalmazó szöveget is pusztán a papír belső oldalára nyomtatták.

HyperX_FURY_USB_packaging_HXF30_64GB_pc_hr_06_08_2014_11_38

Ötletesnek találtam, hogy a legújabb trendeket meglovagolva egy apró,  Fury feliratú, ragasztható matrica is bekerült a csomagolásba. Miután sikerült nagyobb megpróbáltatások és rombolások nélkül kivennem a tesztre küldött Fury-t, egy valami azonnal feltűnt: Ez hideg!

Használat közben

Mindez azért van, mert a mérnökök egy fém ábrát is elhelyeztek a borításon, mely bizony az anyag jó tulajdonságainak hatására azonnal érezhetővé vált. A plakett az általam kipróbált, 64 GB-os változat esetén fekete színben tündökölt, azonban a 32 GB-os kivitel esetén kék, míg az alap, 16 GB-os kiadás esetén piros a minta. Egy szín azonban mindegyik modell esetén megegyezik, mégpedig az USB csatlakozójának kék árnyalata.

HyperX_FURY_USB_HXF30_64GB_hr_31_07_2014_18_34

Ez ugyanis az USB 3.0 támogatását jelzi, vagyis tesztünk alanya megfelel az egyik legfontosabb elvárásnak, melyet egy mai pendrive-val szemben támaszthatunk. A gyakorlatban ez 30 MB/s-os írási és 90 MB/s-os olvasási sebességet jelent, ám a számoknál többet mond, hogy egy 500 MB-os anyagot például alig 16 másodperc alatt másolt át a számítógép a HyperX újdonságára. A gyors sebesség tehát megvan, a következő fontos kérdés, hogy vajon meddig viseli el a “nyúzást” a termék. Ugyan az általam próbált eszköz vadonatúj volt, hiszen én bontottam ki a csomagolásból, azért az jót jelent, hogy egyetlen nyekkenés vagy furcsa hang sem jelentkezett.

Pendrive_HyperX_FURY_16GB_32GB_64GB_HyperX_FURY_USB_HX_FURY_USB_laptop_31_07_2014_18_23_11_08_2014_16_14

Ez pedig egyáltalán nem általános, találkoztam már olyan, drágább modellel  amely fura hangokat adott, már a kibontás után. A termékben szerencsére nemcsak mi, de maga a gyártó is megbízik, ezt támasztja alá, hogy minden egyes példányra 5 év garanciát ad. Ez összhangban áll azzal, hogy a termék csomagolásán feltüntették, hogy a Fury hibátlanul képes együttműködni korunk legnépszerűbb konzoljaival, így használjunk akár PS4-et vagy Xbox One-t, az élmény garantált.

Végítélet

A tesztidőszak alatt tehát megbizonyosodtam arról, hogy a HyperX egy jó minőségű, tartósnak tűnő terméket rakott le az asztalra. Szerencsére ehhez még magas ár sem társul, a 64 GB-os kivitel például alig 13 ezer forint körüli áron vásárolható meg, ami azt gondolom, hogy ajánlottá teszi a terméket minden, új pendrive-ot kereső vásárló számára.



Szólj hozzá!

További egyéb kütyük

Kingston HyperX Fury

  Megjelenés éve: 2014
  Pro:  
  - Jó összeszerelési minőség
  - Megfizethető ár
  - Gyors sebesség
 
  Kontra:  
  -
 
Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés