Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt a pingpong foci

Startup

Itt a pingpong foci

Újabb láz jöhet és nagy sikere is lehet.

Teqball néven egy merőben új, futballalapú sportot hozott létre egy magyar gyökerű, de nemzetközi hátterű startup vállalkozás. A több éven át tartó fejlesztési és tesztelési időszak után a játék alapvető tartozéka, a Teqboard nevű eszköz már előrendelhető. A hozzá szervesen kapcsolódó Teqbox kiegészítő szoftver és kamerarendszer még fejlesztés alatt áll, amelynek pénzügyi hátterét közösségi finanszírozásból, egy kickstarter-kampány segítségével kívánják megoldani.

Teqball-2

A Teqball létrehozásával az ötletgazdák és a fejlesztők célja egyértelműen az volt, hogy a világ legnépszerűbb sportágának, a labdarúgásnak egy új formáját tegyék elérhetővé minden sportolásra alkalmas helyszínen, és egy a sportág számára elengedhetetlen fejlesztőeszközt hozzanak létre. Fontos volt számukra az is, hogy az emberek szórakozva fejleszthessék a futballtudásukat, miközben a sérülés veszélyét a minimumra csökkentik, hiszen sem a Teqboard nevű készségfejlesztő sporteszközhöz, sem az ellenfélhez nem szabad hozzáérni játék közben.

„A Teqballt azok számára alkottuk meg, akik szeretik a labdarúgást, a versengést és a szórakozást. Büszkék vagyunk arra, hogy több, a futballban elismert szaktekintély szerint is az alapötlet az egyszerűségétől zseniális, ugyanis Teqballozás közben a különleges ívnek köszönhetően a labda mindig a játékos felé pattan, így az könnyen lekezelhető és megjátszható. Reményeink szerint a Teqball idővel meghódítja majd a világot, mert a labdarúgás mind Magyarországon, mind világszerte igen nagy népszerűségnek örvend” – mondta Borsányi Gábor ötletgazda, aki korábban versenyszerűen futballozott.

A már kidolgozott szabályrendszerrel rendelkező Teqball visszaadja a labdarúgás valódi élményét, mind a hobbi-, mind a professzionális játékosok tudását fejleszti, valamint segítségével a sérülésből visszatérő sportolók rehabilitációjának ideje is jelentősen lecsökkenthető – tette hozzá a szakember.A fejlesztői csapat világsztárokkal kiegészülve – így a Magyarországon is jól ismert, az FC Barcelona és a Chelsea F.C. egykori Bajnokok Ligáját nyert pályaedzőjével, Henk ten Catéval – jutott el abba a stádiumba, hogy kilépjen a nagy nyilvánosság elé.

Mellette még a többszörös spanyol bajnokot és a Bajnokok Európa Kupája-győztes Ronald Koemant, illetve az Európa-bajnokságot nyert Erwin Koemant is lenyűgözte a Teqball.Az első szervezett verseny a VOLT Fesztivál keretén belül kerül megrendezésre. Az átgondolt, minden részletre kiterjedő fázisok után a csapat céljai igen ambiciózusak: a tervek szerint a Teqballt a következő években világszerte ismert és elfogadott tömegsporttá kívánják fejleszteni. Mivel a Teqball fejlesztői csapatának vezetői mernek nagyot álmodni, és mindent meg is tesznek a siker érdekében, így akár megfelelő marketing támogatással 20-30 év múlva az olimpiai játékok közé is felkerülhet a sport.

„A magyar találmány mögött álló személyek eddig több tízmillió forintból gazdálkodva saját forrásból – tehát egyéb vállalkozásaik bevételeiből -, valamint baráti kölcsönökből jutottak el több prototípus legyártásáig” – mondta Huszár Viktor, a Teqball technikai ötletgazdája.

Huszár Viktor elmondta: a Teqboard árazását annak megfelelően szabják meg, hogy minél szélesebb körben elérhető legyen. A termék előrendelésére a kickstarter-kampány alatt már lehetőség van, s a tervek szerint az év vége felé már kereskedelmi forgalomba is kerülnek az első darabok.

Kiegészítő szoftver is jön

A Teqboard forgalomba hozása azonban nem a végső cél a társaság számára. A Teqboard mellé egy kiegészítő termék, a Teqbox szoftver és az ahhoz kapcsolódó kamerarendszer fejlesztése is folyamatban van már. Az eszköz tulajdonképpen egy külső szempárként definiálható, amely gépi látással, az esemény- és képfeldolgozó szoftver segítségével objektíven, a játék közben méri a sportolók technikai tudását.

A Teqbox végső kialakításának pénzügyi hátterét a Magyarországon is egyre népszerűbb közösségi finanszírozás segítségével próbálják biztosítani, amelynek keretében a minimális cél 170 ezer angol font összegyűjtése. A kifejezetten újszerű ötletek és azok lehetséges támogatóinak találkozási pontjaként szolgáló amerikai kickstarter.com oldal technológia szekciójában vesznek részt egy 60 napos kampány keretében, amely alatt a Teqboard előrendelésére is lehetőség nyílik. A feltalálók és a fejlesztők azért is bíznak a sikeres kickstarter-kampányban, mert ehhez fogható, a sportra koncentráló találmány sem az oldalon, sem világszerte még nem fordult elő.

„Bár a kickstarter oldalon angol céggel veszünk részt, a Teqball nagymértékben magyar találmány, de nemzetközi csapat áll mögöttünk. Ezzel a háttérrel könnyebb megfelelnünk a különböző jogi követelményeknek, nem is beszélve arról, hogy így komolyabb nemzetközi partnereket is nagyobb sikerrel tudunk az ügy mellé állítani” – magyarázza Huszár Viktor. „A kampány célja, hogy a Teqbox kifejlesztéséhez szükséges tőkét összegyűjtsük, de arra is tökéletesen alkalmas, hogy a további partnerek számára ily módon is láthatóvá váljunk” – tette hozzá a technikai ötletgazda. A sikeres kickstarter-kampányt követően a Teqbox-fejlesztés első fázisának befejezése nagyjából egy év múlva, 2015 második negyedében várható.
A Teqboard technikai jellemzői:
– méret: 150 x 300 cm
– súly: 80 kg
– anyag: rétegelt falemez
– helyigény: 30-35 m²
– hálómagasság: 14 cm

Forrás: insiderblog.hu



Szólj hozzá!

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés