Connect with us

Hirdetés

technokrata

Samsung prémium szolgáltatás – ami a szép szavak mögött van.

Kütyük

Samsung prémium szolgáltatás – ami a szép szavak mögött van.

Reklámmal mindent el lehet adni, de miért van szüksége a világ vezető mobilszolgáltatójának arra, hogy tartalom nélküli, akadozó szolgáltatással járassa le magát? Írásunkban erre keressük a választ, egy megtörtént esetet feldogozva. Az írás szabadszájú és a nyugalom megzavarására alkalmas.

A Note II-t az Expansystól vásároltam. De vásárolhattam volna bárhol Európában, szerintem mint uniós polgárnak jogom van ott élni, ahol akarok és ott vásárolni, ahol akarok. PONT arról szól a gazdasági közösség, hogy határok nélkül mozoghat az ember. Erre mi van?
A Magyarországon, forintért vásárolt, de Franciaországból behozott készüléknél könyörögni kell a Samsungnak, hogy ne kelljen már visszaküldeni a franciáknak egy javításra.
A könyörgést nem én ejtettem meg, az Expansys ügyfélszolgálata megtette és szerencsére kapott a Samsungtól egy állásfoglalást az alábbi szöveggel:
Garancia
Csak ennek az állásfoglalásnak köszönhető, hogy – természetesen csatolva a vásárlást igazoló számlát, amin rajta van a termék IMEI száma és a vásárlás dátuma – bevették garanciális javításra a készüléket. Amíg ez meg nem történt, azért benne volt a zabszem a seggemben, hogy mi is lesz. Persze a stresszt nagyban oldotta az, hogy az Expansysban bízom és tudtam, hogy mindenképpen elintézik nekem a javítást ha nem így, akkor úgy. És hozzáteszem azt is, hogy kétségbeesésemben szombaton délután csesztettem a kérdéseimmel őket és mégis segítettek.
Innen is üzenem, hogy köszi! Tehát miután megnyugodtunk, lássuk, mi is történt!
Note

Szombaton délután egyszercsak nem reagált a készülék semmire. Sem bekapcsolni, sem tölteni nem lehetett. Semmi behatás nem érte, simán csak feküdt az asztalon. Csak az volt gyanús, hogy órák óta nem érkezett semmi üzenet és nem hívott senki. Szombaton persze kicsit nyugisabb az élet, de akkor is. Szóval, amikor realizáltam, hogy valami nem okés, azonnal jött a fűhöz-fához kapkodás.
Mint írtam, az Expansys azonnal segített és ők javasolták, hogy regisztráljam be a készüléket a my Samsung oldalon és akkor kérhetek szervizfutárt.
Megtettem, szombaton megnézve azt láttam, hogy legkorábban keddre lehet kérni.

Azaz tettenérhető az első valótlan állítás, miszerint “Ha prémium Samsung készüléke a garanciális időszak alatt meghibásodna, “Prémium Szervizfutár” szolgáltatásunk keretében ingyenesen elhozzuk Öntől, majd lehetőség szerint 1 munkanapon belül megjavítjuk és utána visszaszállítjuk Önnek. ” Ez nem igaz. Illetve ferdítés. Mi is a ferdítés? Az, hogy az ember egy ilyet olvasva azt gondolja, hogy bejelentem, kijönnek, elviszik és egy nap múlva visszahozzák megjavítva. Na, ez a nem igaz!

Majdnem kimaradt az írásból, így utólag pótolom a “lehetőség szerint” kifejezés magyarázatát. Olyan ez, mint az “akár”. “Akár 10%-os kedvezmény”, “akár 30%-os haszon”. Ismerős? Olyan gumicsont kifejezés ez is, amin elrágódhat a vevő. Hogy legyen mivel takarózni. Tehát mit jelent az, hogy lehetőség szerint? Segítek: ha béna vagy és mondjuk csak újra kell indítani, vagy hardresetelni (gyári állapotba visszaállítani) kell, vagy bármi olyan művelettel javítható, amihez valójában hozzá sem kell nyúlni. Akkor “megjavítják” egy nap alatt. De akkor én is. Valójában pedig, ha tényleg javítni kell, akkor egy hét alatt lesz kész. Ha alkatrész is kell hozzá, akkor hetek alatt. Merthogy egy szerviz NEM TART ALKATRÉSZT az általa szervizelt PRÉMIUM kategóriás készülékekhez? Akkor mitől is PRÉMIUM a szolgáltatás?
Eleve milyen dolog az, hogy egy csúcskategóriás okostelefonnál – ami egyébként leszámítva az iPhone-t jelenleg a legdrágább telefon ami csak kapható a világban és beleszámítva az iPhone-t is messze a legjobb is – szóval ennél a csúcskészüléknél három napot kell várni, hogy egyáltalán időpontot kapj a javításra.

Kéremszépen! Akinek ilyen telefonja van, az EZZEL OLDJA MEG AZ EGÉSZ ÉLETÉT. Azért vásárolunk mi ilyen telefont, mert MINDEN funkcióját használjuk. Azért nem elégszünk meg egy másik, ennél olcsóbb készülékkel, mert amaz NEM FELEL MEG arra a célra, amire használni akarjuk. Alkalmatlan. Tehát ha egy ilyen készülék elromlik, akkor ROMOKBA DŐL az egész életünk. A produktivitás lecsökken, PÉNZT VESZÍTÜNK. Minden egyes perccel egyre többet. A Note II csak egy Note II-esel helyettesíthető. Nem pedig Galaxy Ace-szel (amit egyébként felajánlanak a weboldalon a javítás idejére…)
Hozzáteszem, hogy egészen biztosan ott van valahol az apró betűs részben, hogy a Samsung nem vállal felelősséget, ha… Nem is ez a bajom. Nem is várom el tőlük, hogy kártalanítsanak.
Tudomásul veszem, hogy ha elektromossággal működik valami, ott az elektronok elkóborolhatnak néha. Meghibásodhat. Rendben.
Amivel bajom van, hogy FÉLREVEZETNEK engem – minket -, hogy PRÉMIUM szolgáltatást kapunk a prémium áron megvásárolt készülékünkre. És ez aljasság.

Nézzük, milyen is a “prémium” szolgáltatás!

1. Ezt már írtam, de a rendszerezés kedvéért még egyszer: HÁROM nap múlva kapunk időpontot egyáltalán. Nagyon gáz.

2. A megkapott időpontban NEM TELJESÍTIK A VÁLLALÁST, azaz nemhogy nem jönnek ki a készülékért, de fel sem hívnak, hogy ekszkjúzmi! Egyébként azóta sem. Nem vidékre kértem, Budapestre. Mi lehet vidéken? Mondjuk Miskolcon vagy Debrecenben?

3. A Samsung ügyfélszolgálat, amelynek még a telefonszáma is 06-80-PREMIUM (06-80-773-648) nagyon udvariasan, de leráz, idézem: “Ha a kollégák megígérték, hogy keddre mennek, akkor kedden menni is fognak”. Innen üzenem, hogy CSÜTÖRTÖK VAN (a cikk megjelenésekor már péntek, de máig semmi…). Azaz egy nagy lópikulát jönnek.

4. A Samsung ügyfélszolgálat, amelynek telefonszáma 06-80-PREMIUM (06-80-773-648) nagyon udvariasan, de átirányít a magyarországi szervizelést intéző KÁEFTÉHEZ (melynek nevét tudatosan nem írom ki, mert még így, negatív reklámmal sem szeretném őket népszerűsíteni, de megtalálhatók a Samsung magyar weboldalán), hogy amennyiben mégsem jönne a szervizfutár, őket hívogassam bizalommal.

5. A KÁEFTÉ nem elérhető. Sajnos minden ügyintézőjük foglalt, de hagyjak üzenetet, visszahívnak. Tizenötször hívtam őket kedden, végül mégiscsak hagytam üzenetet is, amelyben meghagytam a telefonszámomat is. Nem hívtak vissza. Máig sem.

6. Harmincadikra sikerült véletlenül valakivel beszélnem, aki élő szóban is megígérte, hogy felírta a telefonszámomat és hogy a kolléganője visszahív. Azóta is várom.

7. Közben este lett. Szerdán, azaz tegnapelőtt megint hívogatom őket, természetesen megint minden ügyintéző foglalt. Mivel Budaörs közelében vagyok, hát merész gondolattal kimegyek személyesen. Mesés helyen vannak. Úgy értem, hogy az “Óperencián túl, ahol a kurtafarkú kismalac túr…” Az Isten háta mögött vannak ugyanis, mégpedig egy olyan épületben, ami méltatlan a Samsunghoz.
Kedves Samsung! Lejáratják magukat ezzel! Tudják, kik vannak ilyen helyeken? Csóró, kétnyaras cégek. Buhera-káefték. Nekünk, az ügyfeleknek egy ilyen látvány egyet mond: csóró, pitiáner a cég. Ennyi.
Na mindegy, túlteszem magamat a dolgon, átlépem a kurtafarkú kismalacot és bemegyek. Az ügyfélszolgálaton NAGYON UDVARIASAK, de tényleg. Erre nincs panasz. Egy úriember van előttem, aki éppen azt szeretné megtudni, hogyan kell a státuszsorból levenni az órát. Még hozzá is türelmesek és csak nekem lenne kedvem ráüvölteni, hogy RTFM vazze! (Read The Fucking Manual, azaz ~ olvasd el a kib**t használati utasítást!). Nem küldik el, ehelyett elmagyarázzák neki, miközben nekem fél óra múlva már Angyalföldön kéne lennem. Persze ráérnek, mert összesen ketten vagyunk az ügyfélszolgálaton. Nem csoda ez, hiszen ide Mucsaröcsögére csak az jön ki, aki tényleg elszánt. Egyébként: ha ki szeretnék cseszni az ügyfeleimmel, én is kiköltöznék a pusztába. Tömegközlekedés nincs. Végül nagynehezen sikerül levenni az órát a képernyőről, elhúz a jóember oda, ahová kívánom és sorra kerülök.

8. Kérnék tőlem a jótállást és csak a szerencsémen múlik, hogy a Samsung állásfoglalását kinyomtatva magammal vittem. Az Expansys ügyfélszolgálat tanácsára. Így nem kötözködnek, beveszik garanciába a készüléket.

9. Kérdésemre, hogy miért nem jött ki a szervizfutár, azt a válsazt kapom, hogy “El vannak havazva”. Visszanyelem ami éppen ki akar bukni belőlem, de a véleményem egyébként, hogy LE*****M (már bocsánat), hogy el vannak havazva. Ha keddre ígérik a kiszállást, akkor KEDDEN tessék kiszállni. Ha ez nem megoldható, akkor:

a.) nem ígérjük keddre;
b.) felveszünk még egy kollégát;
c.) semmiképpen nem hitegetjük az ügyfelet és nem hazudozunk, hogy majd visszahívjuk, meg biztosan kimegy a kolléga, meg ilyenek.
10. Kérdésemre, hogy mikorra várható a javítás, azt a választ kapom, hogy “El vannak havazva”, így leghamarabb pénteken (versus “1 munkanapon belül megjavítjuk és utána visszaszállítjuk Önnek”), de valószínűleg csak az ünnepek után. Kérdésemre, hogy ha készen van, kihozzák-e a válasz: ide kellene bejönni érte…

11. Beletörődök. Elhagyom a bizalomgerjesztő ojjektumot és sietek a dolgomra. Közben azon gondolkodom, hogy nagy szerencsém van, hogy évvége van, mert így a helyettesítőként használt telefonon is le tudom intézni az ügyeket. Ha mondjuk éppen október lenne, akkor nekem egy ilyen késlekedés forintosíthatóan több százezres, nem forintosíthatóan pedig felbecsülhetetlen károkat okoz. Sok-sok Note II ára ez…

12. Meg sem kérdezték, hogy kérek-e cserekészüléket. Igaz, én sem mondtam, hogy esetleg kellene, mert közben kényszerből, nulla forintos megoldásban, hűségnyilatkozatra, vasárnap, gyorsan vettem a T-nél egy Defy Mini vízálló telefont, ami jó lesz dublőrtelefonnak a Note II mellé. Meg jól jön, ha valekinek bedöglik a készüléke a haveri körből (mert nekem is jól esett, amikor páran felajánlották, hogy adnak kölcsön…). Sóval (sic!) én megoldottam, de ha a Samsung szervizre várok, akkor szombattól szerdáig NINCS telefonom. Semmilyen, nemhogy okos. 2012-ben azért ez nagyon gáz ám…

13. Ma, azaz pénteken felhívtak, miszerint “Alkatrészre kell várni” és így a legjobb esetben szilveszter előtt, de valószínűbb, hogy januárban készül el a Note II.

Összegezve tehát:
Tudom én, hogy karácsony van. Tudom én, hogy el van havazva mindenki. Tudom, hogy más márkáknál sincs ez másként. Tudom, hogy a prémium szolgáltatás csek egy plusz. De:

a.) Én nem szoktam olyat ígérni, amit tudok, hogy úgysem tarok be. Többet nem is várok el senkitől, csak ennyit. Azért, mert én például nem engedhetem meg magamnak, hogy lejárassam magamat. Mondjuk én nem vagyok óriáscég…;

b.) Az ügyfelet (ez volnék én is) NEM ÉRDEKLI a Samsung és az általa megbízott KÁEFTÉ nyomora! Az ügyfelet csak az érdekli, hogy az ő készüléke működjön. A Samsungnak és a KÁEFTÉNEK én csak 1, azaz egy ügyfél vagyok a sok közül, nekem viszont ők “A SAMSUNG”. Ezekből a dolgokból ítélem meg őket. És ez a legnagyobb gáz ám.

c.) Ha nem üzemeltetek saját szervizhálózatot, hanem megbízok egy alvállalkozót a szervizeléssel, akkor ELLENŐRZÖM néha az alvállalkozómat és nem fedezem az ügyfélszolgálaton is, mondván “Ha megígérte, úgyis jön”.

d.) Attól, hogy udvarias vagyok, még az ügyfél úgy fogja érezni, hogy le van rázva. Be van csapva. Udvariasan is lehet tiszteletlennek lenni, például: Legyen kedves és menjen maga a büdös francba! Ugye, milyen udvarias? Attól még elmehet az illető a büdös francba, esetünkben szó szerint…

e.) Lehet magyarázkodni, de attól még a végeredmény az elégedetlen ügyfél. És ez ám a gáz!

Miért is? Hát röviden ide a végére erről pár szót:

2006-ban vásároltam az első Samsung telefonomat. Addig Nokiás voltam. Az első Samsung egy Z560-as volt. Azért vettem, mert ez volt az első HSDPA-s (mobil szélessávos) telefon a szolgáltató kínálatában. Akkor még nem voltak érintőképernyős telefonok, így PDA-val párosítva használtam. Amikor bejöttek az érintőképernyős telefonok, azonnal leváltottam a telefon+PDA kombót egy okostelefonra. A feleségem még évekig használta a Z560-ast, ami a múlt évben lehelte ki a lelkét. Most is csak a töltőcsatlakozó tört ki és nem érte meg javíttani. Azaz 5 évet ment tökéletesen. A feleségem Samsung Galaxy Ace-t kapott helyette.
Azóta volt pár telefonom, de csak a Samsungokat írom:

– I900 Omnia, tökéletes, a legjobb, mi akkor kapható volt;
– I9000 Samsung Galaxy S, tökéletes, a legjobb, mi akkor kapható volt;
– I9100 Samsung Galaxy S II, tökéletes, a legjobb, mi akkor kapható volt;
– N7000 Samsung Galaxy Note, tökéletes, a legjobb, mi akkor kapható volt;
– N7100 Samsung Galaxy Note II, meghibásodás és borzasztó ügyintézés. De a legjobb, mi most kapható.

Mindegyik telefon minimum egy havi átlagfizetésnek felelt meg a maga idejében, mégsem volt egyik sem prémium. Csak szimplán működtek, nem kellett ilyen marketingf**sal reklámozni őket.

Akik a tanácsomra vásároltak Samsung készüléket? Meg sem próbálom felsorolni. Lehetetlen. Bőven kétszáz felett van, akik közvetlenül a tanácsomra és bőven tízezer felett, akik az írásaim alapján. Ha valaki olvassa ezt a bejegyzést, kérem szóljon, hogy énisénisénis! 😉

Na, ezt szeretné a Samsung most összedönteni? Azzal, hogy ilyen pocsék módon ügyintéznek? Hogy nem is ők ügyintéznek? Én amúgy nem vagyok bosszúálló típus, de nem felejtek. Részemről a tanulság a történetben a következő: Ameddig így intézik a dolgokat, addig bizony nem ajánlom senkinek a Samsungot, mert mostantól nem lenne nyugodt a lelkiismeretem. Mert nekem van olyan is. Persze lelkiismerete csak annak lehet, akinek van lelke… Az is van, bár most kicsit beletapostak. És ezt az érzést nem kívánom senkinek!

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés