Connect with us

technokrata

Olyan mobilt csinált a Xiaomi, amitől leesik az állad!

Kütyük

Olyan mobilt csinált a Xiaomi, amitől leesik az állad!

Keret a kijelző körül? Az meg mi?

Alaposan kitett magáért a Xiaomi, hiszen a kínai gyártó egy olyan telefont leplezett le, amely nagy meglepetést okozhat a konkurenciának. A Mi Mix kijelzője ugyanis a telefon előlapjának 91,3%-át foglalja el, ami rekordnak számít a piacon. Összehasonlításképp, az iPhone 7-nél ez az arány 67,7% míg a Google Pixel-nél 71,2%. A telefon tehát ahhoz képest, hogy 6,4 colos, 2040 x 1080 pixeles kijelzőt kapott, nem lett óriási, hiszen egy átlagos phablet méretével rendelkezik.

xiaomimimix

 

Nem lett gyenge a beépített hardver sem, a Xiaomi egy nyolcmagos, 2,1 GHz-en üzemelő, Snapdragon 821 lapkakészületű processzort és kiviteltől függően 4 illetve 6 GB RAM-ot épít a burkolat alá. A gyengébb verzió nemcsak ebben, de a tárhely méretében is különbözik, hiszen abban “csak” 128 GB-nyi memória foglal helyet, ellentétben társával, amiben már 256 GB. Sőt, a fejlettebb, 590 dolláros (a másikért 515-öt kér a gyártó), még ujjlenyomat-olvasót is kapott.

Közös viszont bennük a kerámia készülékház és a 16 megapixeles hátoldali kamera is. Valószínűleg komoly meló volt beépíteni az előlapi kamerát, de végül sikerrel oldották meg a problémát a mérnökök, igaz az egység alulra került. A 4400 mAh-es, gyorstöltést is támogató akkumulátorral érkező telefon november 4-én kerül piacra Kínában, az európai elérhetőségről egyelőre nincs információ.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin