Connect with us

technokrata

Alaposan kitett magáért a Sony: Itt vannak a japán gyártó új telefonjai!

Kütyük

Alaposan kitett magáért a Sony: Itt vannak a japán gyártó új telefonjai!

Három új készüléket leplezett le az MWC-n a Sony.

A Samsung, az Alcatel az LG és a Huawei után ma reggel a Sony is leleplezte a legújabb okostelefonjait. A három készülék mindegyik tagja más-más kategóriában foglal helyet, így a márka rajongói választhatnak a megfizethetőbb árú középkategóriás XA, a felsőkategóriás tudást nyújtó X és az Xperia Z5 családot ostromló X Performance közül.

xperiax

Xperia X

Az új sorozat várhatóan legnépszerűbb tagja az Xperia X lesz, a fém hátlappal rendelkező telefon egy 5 colos, Full HD felbontású képernyőt tartalmaz. A megjelenítő mögött a Snapdragon 650-as lapkakészlete teljesít szolgálatot, 3 GB RAM-mal és 32 GB, microSD-vel bővíthető tárhellyel karöltve. Az Xperia X egy 23 megapixeles kamerát kapott, amely a gyártó állítása szerint alig 0,6 másodperc alatt el tud készíteni egy fotót.

Xperia X Gold White bg

Az egység további érdekessége, hogy rendelkezik követő autofókusszal is, azaz a felhasználónak elég megadnia, hogy mi maradjon éles, a telefon pedig folyamatosan követi annak mozgását. A 13 megapixeles, szelfikamerával érkező telefon a Sony szerint 1,5-2 napot bír majd egy töltéssel, köszönhetően a 2620 mAh-es akkumulátornak. Az Xperia X a Sony hagyományaihoz méltóan jó minőségben szólal majd meg, hiszen sztereó hangszórókat és Hi-Res audio támogatást is kapott. Nem maradt le az ujjlenyomat-olvasó sem, a Sony többi modelljéhez hasonlóan az érzékelőt ezúttal is az oldalsó bekapcsológombba építették be.

xperiaxperformance

Xperia X Performance

A sorozat legerősebb tagja az Xperia X Performance, ami a nevéhez méltóan tényleg egy erőgép lett. Az újdonság a Snapdragon 820-as lapkakészletét kapta meg, mellé pedig 3 GB RAM-ot és 32 GB, szintén bővíthető memóriát építettek be a mérnökök.

Xperia X Performance Black

Ez a telefon víz-, és porálló is egyben, hiszen a trió egyedülieként IP68-as védelmet is kapott. A 4K videófelvételre képes X Performance előlapján egy 5 colos, Full HD felbontású megjelenítő foglal helyet, amin a 23 megapixeles, az Xperia X funkcióit támogató kamera foglal helyet. Ebből sem maradt ki az ujjlenyomat-olvasó és a sztereó hangszórókat sem kell nélkülözni.

xperiaxa

Xperia XA

Az új sorozat legolcsóbb tagja a középkategóriás Xperia XA, amely a társaihoz képest visszafogottabb hardverrel kerül majd a boltok polcaira. Az 5 colos, 720p felbontású megjelenítő mögé egy MediaTek MT6755 chipset került, mellette pedig mindössze 2 GB RAM-ot és 16 GB memóriát fedezhetünk fel.

Xperia X White PIU Design

Szintén visszafogott lett a kamera, a 13 megapixeles egység nem támogatja a nagyobbik testvérek fejlett funkcióit. Nem maradt ki viszont a 8 megapixeles szelfikamera, illetve a letisztult külsőt is megörökölte a készülék. A rajongók ebből a verzióból hiányolhatják az ujjlenyomat-olvasót és a sztereó hangszórókat, illetve be kell érniük egy kisebb, 2300 mAh-es akkumulátorral is.

Mindhárom verzió a tavasz folyamán kerül piacra, az árukat egyelőre nem árulta el a japán gyártó.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin