Connect with us

technokrata

Sokáig használnád a mobilod? Ezekre figyelj és biztosan bírni fogja!

Kütyük

Sokáig használnád a mobilod? Ezekre figyelj és biztosan bírni fogja!

Törődj a mobiloddal, meghálálja!

A mobileszközök gondos ápolása jelentősen megnövelheti az üzemidőt, a telefon élettartamát és elősegíti a mindennapos kényelmes használatot is. Most megmutatjuk, hogyan lehet egyszerűen, csupán négy lépésben karbantartani okoskészülékünket, hogy az úgy működjön, mint mikor először a kezünkbe vettük.

samsung_s6_edge 

A hosszú élettartamú akkumulátor titka

A háttérben futó vagy csak ritkán használt applikációk nagyon gyorsan felemészthetik a telefon energiáját. Éppen ezért rendkívül fontos rendet tartani a számtalan alkalmazás között, hogy kevesebbszer kelljen újratölteni az eszközünket. Érdemes rendszeresen végigböngészni a telepített applikációkat és eltávolítani azokat, amelyekre tulajdonképpen nincs is szükségünk. A legtöbb telefonon a kilépés gomb megnyomása után az alkalmazások továbbra is futnak a háttérben, de a hosszabb üzemidő érdekében ezeket mindig zárjuk be! Sok energiát spórolhatunk, ha odafigyelünk a hálózati kapcsolatok beállításaira, például a használaton kívüli WiFi-t vagy GPS-t mindig kapcsoljuk ki! Tovább csökkenthetjük az energiafogyasztást a legtöbb készülékben már fellelhető energiatakarékos és ultra-energiatakarékos mód aktiválásával is.  A Samsung telefonokban a Smart Manager­­* megoldásával mindezt egyszerűen, egy lépésben tehetjük meg.

Fő a tisztaság!

Ahogy a lakásban, úgy a telefonunkban is elengedhetetlen bizonyos időközönként a takarítás. Érdemes rendszeresen átfésülni a tárhelyet és eltávolítani a szükségtelen, ritkán vagy épp sosem használt adatokat. A Samsung Smart Manager intelligens kezelőfelülete mindezt elvégzi helyettünk, a „Storage” menüpontban igazíthatjuk saját igényeinkhez a beállításokat.

SmartManager

RAM

A telefon a közvetlen hozzáférésű memóriában tárolja az ideiglenes fájlokat, amelyek akkor szükségesek, amikor például valamilyen applikációt futtatunk. A használt memória mennyiségének folyamatos optimalizálásával növelhető a készülék teljesítménye, így az gyorsabb és megbízhatóbb lesz. Ezt a kifejezetten erre a célra fejlesztett applikációk letöltésével, vagy a Samsung telefonokra előre telepített intelligens kezelőfelület segítségével akár automatikusan is elvégezhetjük.

Fontos a védelem!

Talán kevesen gondolnák, de előfordulhat, hogy tudtunkon kívül telepítünk applikációkat, és velük együtt vírusokat okoseszközünkre. Ez extrém esetekben a személyes adatok vagy akár a telefon sérüléséhez is vezethet, de mindenképpen lassítják a készüléket. Az ilyen helyzetek elkerülése érdekében érdemes megbízható vírusirtót telepíteni a mobileszközökre. A Samsung Smart Manager az Intel Security-vel együttműködésben automatikusan szűri az összes veszélyforrást és megoldást kínál azok kiküszöbölésére.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin