Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új iPhone, iPad és minden részlet az Apple újdonságairól!

Dotkom

Új iPhone, iPad és minden részlet az Apple újdonságairól!

Végre eljött a nagy nap, az Apple számos újdonsággal örvendeztette meg a rajongóit. Lássuk is, hogy mik ezek!

Rengetegen vártak a mai napra, hiszen már rengetegen sejtették, hogy most mutatkozik be az iPhone új generációja. Nos, az Apple ismét meglepett mindenkit és a bemutató során egy egész seregnyi új termék került elő, mielőtt rátértek volna az iPhone-ra.  Mi mással is kezdehettek volna, mint a Watch-csal, és persze itt korai lett volna új generációt bedobni, de máris frissítették a kínálatot. Az alumínium és a rozsdamentes acél kivitelekből is új színek jelentek meg, illetve új szíjakat is vásárolhatunk, köztük a méregdrága, de nagyon elegáns Hermes bőr változatokat is.

apple_watch_color

Ezután érkezett az első igazán új dolog, az iPad Pro. Helyesek voltak az előzetes pletykák, valóban érkezett egy óriás kijelzős táblagép. A gyakorlatilag laptop méretű, 12,9 hüvelykes képernyő hatalmas felbontásával megőrizte a Retina minősítést. Külsőleg nem lóg ki a jelenlegi iPad modellekből, kellemesen vékony keretével igyekeztek a lehető legkisebbre alkotni a házat, ráadásul csupán 6,9 mm vékony, a súlya pedig gyakorlatilag megegyezik az első generációs iPad súlyával, miközben sokkal nagyobb annál. Nem feledkeztek meg az üzemidőről sem, továbbra is 10 óra folyamatos használatra képes.

apple_ipad_pro

Megkapta a legújabb, A9X nevű processzort, amely elődjénél majdnem kétszer gyorsabb. A teljesebb multimédia élmény érdekében most először négy hangszórót szereltek a házba. Továbbra is sztereó a hangzás, ám sokkal jobb lett a hangerő és a giroszkóp alapján a táblagép tudja, milyen pózban tartjuk és ennek megfelelő oldalakra adja ki a jobb-bal csatornákat. Hátul megmaradt a 8 megapixeles iSight kamera, elöl pedig a 720p Facetime fényképező. Ezeken felül a kétsávos ac szabványú WiFi-t, valamint a már jól ismert Touch ID ujjlenyomat-olvasót se kell nélkülöznünk. Az új iPad Pro ezüst, szürke és arany színekben, 32 és 128 GB-os belső memóriával érkezik, utóbbiból választhatunk LTE változatot is. Árban 799 és 1079 dollár között helyezkedik el, úgyhogy annyi már biztos, hogy nem lesz olcsó mulatság, miután novemberben megjelenik.

apple_smart_keyboard

Az iPad Proval egyidőben két teljesen új tartozékot jelentettek be, melyek az új, nagykijelzős készülékhez illeszkednek. Az egyik egy QWERTY billentyűzetes tok, ez mágnesesen csatlakozik a Prora, azonban az azon lévő új csatlakozót is kihasználja. Ezen keresztül zajlik az adatátvitel és az energiaellátás is. A billentyűknél az új MacBooknál megismert pillangó mechanikát alkalmazzák, ezért csupán 3 mm vastag a komplett tok. Mind a virtuális, mind a fizikai gombok nem csak szövegbevitelre alkalmasak, hanem számos billenytűkombinációt is tudunk használni, amik gyorsabbá és könnyebbé teszik a műveleteket. Az új Smart Keyboard névre keresztelt QWERTY tok 169 dollárba fog kerülni.

apple_pencil

Ennél jóval nagyobb durranás az Apple Pencil, ami nem más, mint egy kapacitív ceruza. Kicsit meglepő ez, hiszen régen maga Steve Jobs mondta, hogy a ceruzáknak leáldozott, a multi-touch érintőkijelző a jövő. A Pencil nem csak egy szimpla stylus, hiszen a kijelzőn használva érzékeli a nyomást és a dőlésszöget. Rajzolás esetén ezen adatok alapján változik a kijelzőn megjelenő vonal vastagsága és stílusa. A programok közötti adatmásolás is könnyedén megy, ehhez mindenki megdöbbenésére a Microsoft emberét kérték fel, aki az új Office programban demonstrálta a ceruza képességeit. Magát a ceruzát a beépített akkumulátora működteti, de mivel a lepattintható vége egy Lightning csatlakozót rejt, a feltöltéshez elegendő egy iPhone vagy iPad aljára csatlakoztatni. A Pencil szintén egy érdekes eszköz, főleg mert korábban is léteztek már külső gyártók által készített stylusok az iPadekhez. Azt is elárulták, hogy az Apple 99 dollárt fog kérni a saját ceruzájáért.

apple_tv_1

Hosszú idő után megújult az Apple TV is, bár akik tényleg alma logós tévékészüléket vártak, azoknak csalódniuk kellett. Azonban ettől még egyáltalán nem rossz kütyü ez, noha itthon sajnos sok funkciója nem vagy nem teljesen használható ki. Maga a kis “doboz” külsőre nem változott, még kisebb lett, hátul már csak HDMI és egy Ethernet csatlakozó van rajta. Teljesen új viszont a távirányító, ezen is megjelent az érintős felület, ezzel tudjuk irányítani a megújult kezelőfelületet. A tvOS-nek hívott rendszer elsősorban az iOS-ből merít mind megjelenésben, mind kezelésben. Mostantól elérhető az Apple Music, a Photos és lesz saját AppStore is, ahonnan új alkalmazásokat tölthetünk le.

apple_tv_2

Az érintésen kívül a hangvezérlés is komoly szerepet kap, ebben pedig a távirányítón dedikált gombbal elérhető Siri asszisztens segít. Elindíthatunk programokat, kereshetünk a filmek és sorozatok között és még számos más információt is kérhetünk, legyen az sporteredmény vagy időjárás. Az új távirányító Bluetooth-on kapcsolódik az egységhez, hangerőszabályzót, giroszkópot és gyorsulásmérőt is szereltek bele. A beépített akkumulátora egy töltéssel átlagos használat mellett három hónapig működik, újratölteni a Lightning csatlakozón lehetséges. Ez a termék már egész hamar, októbertől kapható lesz, a 32 GB-os 149, a 64 GB-os 199 dolláros áron, a tvOS fejlesztői készlet már mától elérhető.

apple_iphone_6s_1

Nyilván nem véletlenül hagyták a végére a legfontosabbat, az új iPhone-t. Ahogy azt már több éve láthattunk, minden második generáció inkább egy erőteljes frissítés, mint vadonatúj modell. Az iPhone 6s és 6s Plus is ezen szemlélettel készült, így első ránézésre nem is látunk semmi változást. Valóban, a külső maradt, de rögtön megemlítették, hogy a ház már a 7000-es sorozatú alumíniumból készül, ami jóval erősebb és így már nem kell tartanunk a “band-gate” néven elhíresült hajlítgatástól. Az előlapot is új generációs üvegborítás védi, ami még strapabíróbb a karcokkal és egyéb behatásokkal szemben.

apple_iphone_6s_2

A fontos változásokat belül kell keresnünk. Először is a változatlanul 4,7 és 5,5 hüvelykes képernyők immár 3D Touch képességgel bírnak. Igazából a technológiát már az Apple Watch-nál bemutatták Force Touch néven, de most átnevezve tálalták nekünk. Az iOS 9 már számos módon kihasználja majd ezt, beletekinthetünk e-mailekbe, fotókba, az alkalmazások ikonjainál előrugró gyorsindító menü jelenik meg, de a külső fejlesztők is beépíthetik majd a programjaikba a funkciót.

apple_iphone_6s_rose

Az új iPhone-ban is processzort cseréltek, az A9 számítási és grafikus téren is erősebb a korábbinál. Megjelent az M9 társprocesszor is, amely a szenzorok működtetését végzi. Megújult a Touch ID szenzorja, immár kétszer gyorsabban olvassa be az ujjlenyomatunkat. Újabb nagyobb lépés a kamera, ahol 12 megapixelre növelték a felbontást, illetve ISOCELL típusú szenzorral javítják tovább a fotók minőségét. Immár a 4K felbontású videót sem kell nélkülöznünk, az előlapi 5 megapixeles fényképező pedig a kijelzőt használhatja vakuként.

apple_ipad_pro

A mobil adatátvitel is villámgyors az új készülékeken, LTE-n akár 300 Mbit, WiFi-n pedig 866 Mbit sebesség is elérhető. Megjelent egy új szín, a rose gold, amely a szürke, ezüst és arany mellé csatlakozik, így már négy szín közül választhatunk. Az iPhone 6s és 6s Plus Amerikában előfizetéses konstrukcióban az elődjével azonos áron lesz kapható. Az előrendelés szeptember 12-én indul, míg a tényleges árusítás szeptember 25-étől kezdődik (hazánkban is várhatóan ekkortól lesz a boltokban és a szolgáltatóknál), de közben szeptember 16-ától letölthető a végleges iOS9 is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés