Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bemutatkozott a várva várt OnePlus 2

Kütyük

Bemutatkozott a várva várt OnePlus 2

A OnePlus ismét megmutatta hogyan kell csúcstelefont csinálni.

A több tucat kiszivárgott részlet után végre hivatalosan is lerántották a leplet az új OnePlus mobilról. Szinte már semmi nem jelentett újdonságot a telefonnal kapcsolatban, hiszen maga a gyártó is sorra tette nyilvánossá az adatokat. Az új készülék összességében minőségibb érzetet ad, emellett szebb kijelzőt, jobb kamerát és gyorsabb hardvereket kapott.

A korábbi szenzort egy 13 MP-es egység váltotta le (elöl 5 MP), optikai képstabilizálással, dual vakuval. Belsejében egy Snapdragon 810 számolgatja a biteket Adreno 430 grafikai gyorsítóval. A RAM-ok számát illetően két modell közül választhatunk: 3 GB-os vagy 4 GB-os LPDDR4, akárcsak a belső tárhelynél: 16 vagy 64 GB. Az Android 5.1 alapú OxygenOS most felváltja a Cyanogen által fejlesztette rendszert, és a 3300 mAh-s akkumulátornak köszönhetően biztosan szívós gép lesz.

Újdonságként jelent meg a telefon oldalán található “ne zavarjanak” gomb, melyen az Android 5-től megszokott három profil közül választhatunk az értesítések kezelésére: némítás, csak a fontos és minden értesítés megjelenítése.

Az 5,5 colos Full HD kijelző sajnos nem kapta meg a sokak által várt 2K felbontást, de a gyártó elmondása szerint a 1080p bőven elég a legtöbb felhasználó számára, hiszen az iPhone 6 Plus-ra sem éltek panasszal. Most inkább a fényességre és a színhelyességre fókuszáltak, mivel a visszajelzések alapján ez fontosabb szempont.

A kijelző alatt egy kapacitív, ujjlenyomat-olvasós Home gomb található, mely meglepő módon nem megnyomható, mint a többi csúcskészüléknél (pl iPhone 6, Galaxy S6). Az ultrahangos technológiának köszönhetően lényegesen felgyorsították az azonosítási időt, így kevesebb, mint fél másodperc alatt felismeri ujjunkat.

Az anyaghasználat is javult, hiszen már fém keret öleli körül az eszközt, és a hátlapra is választhatunk különböző anyagok közül, mint a Moto X esetében (ez persze extra 27 dollárba fog kerülni).

A telefon dual nano SIM támogatással és USB C csatlakozóval készül, azonban NFC nem került már bele. Az augusztus 11-étől már elérhető 64 GB-os modell 389, a 16 GB-os modell 329 dolláros áron lesz megvásárolható, de sajnos ismét csak meghívóval juthatunk hozzá egyhez.

Forrás: The Verge

Képek: Engadget & TechnoBuffalo



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés