Connect with us

technokrata

Bővíteni szeretnéd a telefonod? Már nem sokáig teheted meg!

Kütyük

Bővíteni szeretnéd a telefonod? Már nem sokáig teheted meg!

Eltűnhetnek a microSD kártyák.

Régóta tartja magát a mondás, hogy memóriából sohasem elég. Főképp igaz ez az okostelefonok esetén, amik manapság már több, korábban különálló készüléket váltanak ki, egyben. A gyártók bevett szokása hosszú ideig az volt, hogy a telefont kisméretű memóriával értékesítették, amikhez az újdonsült tulajdonos microSD kártyát vásárolhatott.

Igen ám, de rengetegen döntöttek úgy, hogy a gyártó saját kártyája helyett olcsóbbat keresnek az interneten. Ennek a vége azonban egy, a vállalatok számára kudarcként értékelhető történet lett. Ezt a Xiaomi alelnöke, Hugo Barra árulta el egy interjúban.

samsung16gbuhs-1microsdcard

Barra szerint a sokszor feketén vásárolt, kétes minőségű memóriakártyák gyakran hibákat produkáltak, ám a felhasználók ezeket nem a kártyának, hanem a készüléknek tulajdonították. A történet végén pedig a telefon gyártójában rendült meg a bizalom.

Épp ezért a már egyre több vállalatnál válik általánossá, hogy kizárólag az olcsó telefonokban tartják meg az SD-kártya foglalatot, a drágább modellek esetén pedig különböző méretű, beépített tárhelyet kínálnak. Barra szerint ez egyébként olyannyira általános tendenciává válik, hogy elképzelhető, hogy néhány éven belül teljesen eltűnhet ez a fajta bővítési lehetőség.

 Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Kütyük

Megdöbbentő karácsonyi ajándékok

2020. december 4. péntek
TAG Heuer Monaco

SmartWatch

Új Monaco karórákat mutat be a Tag Heuer

2020. december 1. kedd
Casio G-Shock Dragon Ball Z karóra

SmartWatch

Különleges karácsonyi nyereményjátékot indított a Casio

2020. november 29. vasárnap
XPLORA okosóra

SmartWatch

Mindig karnyújtásnyira, mindig biztonságban:

2020. november 26. csütörtök
Huawei Mate 40 Pro
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin