Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: ConCorde SmartPhone 4000 – fekete péntek minden nap?

Kütyük

Teszt: ConCorde SmartPhone 4000 – fekete péntek minden nap?

Mennyiiiii? Valahogy így szakad ki belőlünk a megdöbbenés. Magyar garanciás, dupla magos, dupla SIM-es, szép és csak 21.900,- azaz huszonegyezer-kilencszáz forint? Az első részlet? Nem, hanem a teljes ára ennyi, kártyafüggetlenül. Azt hiszem éppen a 2014-es karácsony sztárját tartom a kezemben…

Lehet ilyen olcsón hasonló telefont vásárolni? Naná! Csak venni kell egy nagy levegőt, aztán meg kell rendelni Ali babától (vagy a negyven rablótól) aztán ha jó, akkor szerencsénk van. Ha meg nem, akkor – ahogy pestiesen mondják – “íjé”. Így jártunk. Nem javaslom! Helyette azt javaslom, hogy inkább idehaza, garanciával, megbízható szervizháttérrel vásároljunk telefont, például a tesztünkben szereplő ConCorde SmartPhone 4000-es modellt. Ez is épp olyan olcsó. Attól nem kell félni, hogy majd felviszik az árát, mert ennek ennyi és nem több. Attól kell inkább félni, hogy elfogy a készlet, mert azt már itt, az első bekezdésben megjósolom, hogy viszik majd, mint a cukrot!

DSC09215_resize
Miért tetszik ennyire? Nos, az első ránézés nálam fontos. Első ránézésre pedig ez egy kényelmes méretű, igényes telefon. Az előlap teljesen zökkenőmentes, a nálam lévő készüléknél fekete. Alul három érintős kezelőgombot találunk a képernyőn kívül elhelyezve, amelyek enyhén ezüstösek, de nem világítanak. A készülék két oldalán vékony ezüst csík, de nem krómozott csillogós, hanem matt, és kifejezetten szép. A töltőcsatlakozó és a füles csatlakozója felül, alul pedig csak egy körömhely, ahová benyúlva a hátlapot lepattinthatjuk. A hátlap kicsit csillogósabb az én ízlésemnél, de nem csúnya. A hátlapot levéve kettő normál méretű SIM foglalat fogad minket, mellettük egy microSDHC nyílás, aminek örülünk. Van alattuk egy 1600 mAh-s akkumulátor, amely egy erős napot is kibír, de a másodiknak már nem indulnék neki töltés nélkül. A hátlap visszahelyezve egy kicsit recsegős, de nem elviselhetetlenül.
DSC09218_resize
A kijelző hajszál pontosan 10 centiméteres, azaz a 4 colos képátlóval rendelkező telefonok iránt érdeklődőket célozza meg. Kinek jó ez a 10 centi? Nos, elsősorban azoknak, akiknek jó a szemük, másodsorban vagy ezzel azonos sorban azoknak, akiknek az okostelefon nem jelenti feltétlenül a nagy, zsebhúzó, kényelmetlen óriásokat. Mert amellett, hogy a telefon mindössze 115 grammot nyom, a 4 col arra jó, hogy például a gyerek kezében-zsebében szépen elférjen. Nekik, azaz az első telefonos korosztálynak például tökéletes ez a készülék.
DSC09219_resize
Az első benyomások után az ember mindig azon izgul, hogy “Istenem, csak ne legyen valami akadós, trágya…”. Mert kérem könnyen előfordulhat ám, hogy amit nagy lendülettel megrendelünk innen-onnan, az amikor megérkezik, nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Sőt! Na, a ConCorde SmartPhone 4000-essel ilyen csúfság nem érhet minket, hiszen idehaza kipróbálhatjuk, kézbe vehetjük, kérdezhetünk róla. Nincs kockázat. Ezt megtehetjük azokban a boltokban, ahol majd forgalmazni fogják (szinte mindegyik nagy áruházláncban és kütyüboltban) még bőven karácsony előtt, de akár a ConCorde bemutatótermében is, ha Budapesten, Kelenföldön, konkrétan a Kelenföldi utcában járunk.
DSC09222_resize
Ha pedig nem tetszik, interneten rendelve indoklás nélkül visszavihetjük. Így aztán teljes biztonságban vagyunk, már csak ki kell várni, amíg megérkezik. Addig is hadd emeljem ki a vele kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat! Tehát 4 colos (10,16 centiméteres) képátlóval érkezik, a képernyő 800×480 pixelt sűrít magába ez azt jelenti, hogy 234 PPI-s a kijelző, ami bőven az emberi szem felbontása alatt van. A kijelző betekintési szögei nem túl jók, így 3-an, vagy 4-en ezen nem tudunk mozizni (nem is erre való), viszont a felhasználó szemből semmi kifogásolni valót nem találhat ebben a képernyőben. Természetesen sokérintős, IPS technológiával rendelkezik.
DSC09221_resize

Egy MediaTek 6572M proci adja a lelkét, amely a világ első olyan kétmagos SoC rendszere volt (mikrocsipbe integrált finomságok), amelyben az olcsó telefonok számára kínált a tajvani gyártó wifi-Bluetooth-GPS egybeépítést. Ez amúgy 960×540 pixelt is simán elvinne, így ezzel a 800×480-as képernyővel csuklóból megbirkózik. Az AnTuTu nyúzó program 10000 körüli pontszámra hozza ki és azt írja, hogy “lehetne rosszabb is”, de ebből az ítéletből a mindennapi használat során nem érzünk semmit. Mégpedig azért nem, mert egyrészt ez a proci nem egy 1,2 GHz-es és 1,5 GHz-es Qualcomm szettet is lenyom simán, másrészt egy MALI-400-as renderer segít be neki, amitől a képernyőmozgatások szép simán mennek.
Screenshot_2014-11-26-20-11-05_resize
Alapból Android 4.2.2-vel érkezik, 512 MB futtatási memóriát kapunk, amelyből a fele még szabad a rendszer betöltődése után. Szabadon hagynak nekünk 1 GB telepítési memóriát, amire a szoftverjeinket feltelepíthetjük. A készülék belső tárhelye további 1,5 GB, így javasolt ezt egy microSD-vel bővíteni, amire van lehetőségünk. Mit jelentenek ezek a számok? Nos, a szoftverek futtatásánál a túl sok egyszerre futó alkalmazás és a nagyobb alkalmazások gondot jelenthetnek, telepíteni 200-300 szoftvert tudunk probléma nélkül, de tárolni egész estés filmből csak kettőt. Ez utóbbi probléma könnyen orvosolható tehát külső kártya behelyezésével, a többit pedig tudomásul kell venni. Nem olyan rossz számok ám ezek, főleg nem a 21.900,- forintos árért…
Screenshot_2014-11-26-20-06-33_resize
Szórakozás terén is sok mindenre alkalmas a telefon. A filmeket és zenéket szépen lejátssza, de fényképezni maximum 5 megapixelben tudunk a hátlapi kamerával és 1,6 megapixelben az előlapival. Nem csinál túl jó képeket egyik sem. Viszont mindkettő tud 16:9-es képarányt, ami az olcsó készülékekre nem jellemző és ha nagyon sötétben kényszerülünk fotózni, akkor ehhez egy kis villantót is kaptunk, ami 1-2 méterig használható. Videotelefonálásra az előlapi kamerának köszönhetően alkalmas a készülék. Videofilmet csak 800×480-asat tudunk vele készíteni, a videók hangminősége is gyengécske, így filmezésre is csak végszükség esetén javaslom.
Screenshot_2014-11-26-20-32-49_resize
GPS, azaz navigációs fronton arra nem számítottam, hogy esetleg GLONASS (orosz GPS) lesz benne és nincs is. Viszont arra sem számítottam, hogy a hagyományos amerikai GPS rendszert ilyen szépen fogja fogni és ilyen magabiztosan és pontosan a helyemre tesz. A navigációra a készülék tehát tökéletesen alkalmas, ügyesen teszi a dolgát. Magyarországon tökéletesen elég lesz nekünk a Google Térkép, de mivel a kijelző szabványos felbontású, minden szoftver szépen fog futni rajta.
DSC09228_resize
A dupla SIM képességet hadd hangsúlyozzam ennél a telefonnál, ami azért jó, mert ha beszédet tartalmazó csomaghoz veszünk adatforgalmat, az négyszer annyiba kerül, mintha mondjuk az egyik foglalatba egy külön SIM-en tennénk bele a netet. És persze arra is jó, ha két telefonszámunk van, akár két különböző szolgáltatótól is. Ezzel a telefonnal nem akadály tehát, hogy olcsón legyen viszonylag sok mobilinternetünk. És ez jó, én főleg ezért venném meg.
DSC09223_resize

ConCorde SmartPhone 4000 készüléken debütál a Filmbox Live és ConCorde szolgáltatása, ami azt jelenti, hogy 1 hónapig ingyen élvezhetünk a 600 filmet és 9 élő TV csatornát. Ha megtetszett az alkalmazás, évi (!!!!!) 9.990,- forintért fizethetünk elő rá és gyakorlatilag az összes eszközünkön elérhetjük a szolgáltatást. Tehát bárhol, bármikor nézhetjük a Filmbox Live-ot különböző eszközökön. Nem csak PC-n vagy MAC-en, de egyetlen előfizetéssel  az alkalmazás elérhető tabletre, okostelefonra és Smart TV-re is! És hogy mindezt egy 21.900,- forintos telefonhoz kapjuk, az a legszebb mindebben.
DSC09224_resize
Kiknek és minek ajánlanám ezt a készüléket? Nos, elsősorban első okostelefonnak javaslom. Ha ezen a telefonon megismerkedünk az egész okostelefonozás érzésével, el tudjuk majd dönteni, hogy kell-e nekünk egyáltalán okostelefon. Ha nem, akkor nem bukunk sokat, ha pedig igen, akkor szintén kis áldozattal válthatunk át egy másik okostelefonra, amelyből a ConCorde is forgalmaz jó néhány finom darabot ám. De mindezek mellet elsősorban a gyerekeinknek ajándékba javaslom, hiszen ennyi pénzért seprűnyeles falovat sem kapunk. A ConCorde SmartPhone 4000-esen a gyerek a játékok nagy részét tudja futtatni, filmeket tud nézni, zenét tud hallgatni és nem mellesleg látjuk, merre jár, hiszen az Androidban ezt be lehet állítani. Úgyhogy aki a fekete pénteki nagy árleszállításokra várt, vagy lemaradt róluk annak szép csendben megsúgom, hogy ez a készülék pont fele annyi pénzért kapható, mint amennyit érne… 😉



Szólj hozzá!

További Kütyük

ConCorde SmartPhone 4000

  Megjelenés éve: 2014
  Pro:  
  - Olcsó, kényelmes, igényes
 
  Kontra:  
  - Lassú processzor, gyenge kamera
 
  Méretek:  
  • kijelző mérete: 4"
  • kijelző felbontása: 800x480"
  • kijelző típusa: IPS multi-touch kapacitív (Arc touchscreen)"
  • eszköz mérete: 124,6x63,5x9,9mm
  • tömeg: 115 gramm
 
  Hardver:  
  • processzor: MT6572M Dual-Core ARMv7 processzor 1.0GHz
  • memória: 512 MB
  • háttértár: 4 GB
  • bővíthetőség:  
  • kártya típusa: microSDHC
  • portok: USB
 
  Multimédia:  
  • kamera felbontás: 5 mpix
  • video chat:  
  • video felbontás: VGA
  • FM rádió:  
  • 3D:  
 
  Hálózati adatok:  
  • mobil: quadband
  • WiFi: b/g/n
  • Bluetooth: 4.0
  • GPS: A-GPS
  • NFC:  
 
  Szoftverek:  
  • op. rendszer: Android 4.2.2
  • spec. szoftverek: Filmbox Live
 
  Akkumulátor:  
  • gyári adatok: 1600 mAh
  • tapasztalat: 2 nap
 
Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés