Connect with us

Hirdetés

technokrata

A mi telefonunkra mikor érkezik az Android Lollipop?

Kütyük

A mi telefonunkra mikor érkezik az Android Lollipop?

A Google szoftverének legújabb változata hamarosan megkezdi hódítóútját.

Ha az Android rendszer hű kedvelői vagyunk már biztosan hallottunk a nemrég megjelent Android 5.0 Lollipopról, és alig várjuk, hogy telepíthessük saját készülékünkön is. Azonban fontos kérdés, hogy egyáltalán megérkezik-e telefonunkra a megújult szoftver, és ha igen akkor mikor.

A Lollipop természetesen először a Google referenciakészülékeire érkezik meg, azaz a Nexus 4, 5, 7 és 10-es eszközökre, valamint a múlt héten bemutatott Nexus 6 okostelefonra és Nexus 9 tabletre. Ne felejtsük el, hogy az Android One és a Google Play kiadású telefonok is ide tartoznak és ezeken heteken belül elérhető lesz már az 5.0-ás verzió.

A többi gyártó közül a Motorola áll a lista élén, és már vissza is igazolták, hogy igen hamar letölthetjük majd a Moto X, G, és E modellekre. A HTC és a OnePlus 90 napon belül ígérte a szoftver elérhetőségét, azonban a Sony és az NVIDIA ennél bizonytalanabb. A Sony 2015 elejére teszi a frissítéseket és kizárólag az Xperia Z csúcskészülékein lesz elérhető (Z2 és Z3). A Shield NVIDIA talbet kapcsán dátummal még nem szolgálhatunk.

Az LG meglepő módon arról számolt be a TechRadarnak, hogy nincs mit mondaniuk a frissítésről, ha egyáltalán lesz. Ez nem túl barátságos hozzáállás tekintve, hogy csúcskészülékük, a G3 kimondottan jól szerepelt a teszteken és számtalan vásárló tetszését is nyerte el. Nem örülnénk, ha cserben hagyna minket a gyártó.

A Samsung TouchWiz Lollipop verziójáról már kikerült néhány kép, így biztosan állíthatjuk, hogy már nagyban folynak a fejlesztések, és 2015 elejére már ezeken a telefonokon is élvezhetjük az új operációs rendszer nyújtotta lehetőségeket.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés