Connect with us

Hirdetés

technokrata

Canon Bubble Jet i560 – kategóriájában a leggyorsabb nyomtató

Laptop

Canon Bubble Jet i560 – kategóriájában a leggyorsabb nyomtató

A Canon bemutatta a Bubble Jet i560 nyomtatót, amely 22 oldal/perces fekete-fehér és 15 oldal/perces színes nyomtatási sebességre képes.

Ez a teljesítmény ebben a kategóriában jelenleg a legnagyobb, ami a Canon továbbfejlesztett mikrocsepp technológiájának (MicroFine Droplet Technology) köszönhető. A különálló tintatartályos ˝Single Ink˝ eljárást alkalmazó BJi560 4800 dpi valós felbontás mellett másodpercenként 19 millió tintacseppet kilövellő képességével, a hagyományos hatpatronos fényképnyomtatókat felülmúló minőséget nyújtja, ami a 2 pikoliteres mikrofúvókák beépítése révén válik lehetővé. Az új modell október elején jelenik meg a magyarországi piacon.

Fényképezőgépről közvetlenül a nyomtatóra
Az i560 úttörő abban a tekintetben is, hogy ez az első Canon Bubble Jet nyomtató, amely a PictBridge szabvány alkalmazását a gyakorlatban is lehetővé teszi – vagyis USB-kábellel biztosítja a közvetlen fényképnyomtatást bármilyen gyártmányú PictBridge-kompatibilis digitális fényképezőgépről, vagy kameráról.

Az i560 25 százalékkal gyorsabb elődjénél (Bubble Jet i550), így a Canon belső tesztmérései szerint versenytársainál közel 30 százalékkal gyorsabb. A sebesség azonban nem megy a minőség rovására: az i560 továbbfejlesztett precíziós színelosztási technológiát (Precision Color Distribution Technology) alkalmaz, amely normál üzemmódban a nagy sebességű, magas színvonalú 1200 dpi felbontású színes nyomtatásról gondoskodik még a hagyományos papíron is.

˝Mérnökeink figyelemreméltó teljesítményével létrehozott nyomtató nemcsak kategóriájának leggyorsabbja, hanem a pontosságban is hallatlanul magas színvonalat képvisel˝ – jelentette ki Hiroshi Komatsuzaki, a Canon Consumer Imaging üzletág európai igazgatója. ˝Ha a továbbfejlesztett mikrocsepp technológiát alkalmazó nyomtatóra váltunk, az akkora előrelépést jelent a precizitásban, mint amikor egy grafikusművész kréta helyett ceruzát kezd használni˝.

Precíziós nyomtatás – 2 pikoliterrel
Annak érdekében, hogy a fényképészek és az üzleti vállalkozások páratlan, előhívó-laboratóriumi minőségű fényképeket és színes ábrákat állíthassanak elő, az i560-ba beépítésre került a mikrofúvókákra épülő mikrocsepp technológia (MicroFine Droplet Technology). A mindössze 10 mikrométer átmérőjű kilövőnyílással a mikrofúvókák 2 pikoliteres tintacsepp-térfogatot produkálnak. (Ez a legtöbb konkurens termék által előállított cseppméretének kevesebb, mint a fele.) Nagy pontosságú félvezetőgyártási eljárás biztosítja, hogy minden tintacsepp pontosan azonos méretű legyen és pontosan a megfelelő irányba repüljön. Annak az irányíthatóságnak és pontosságnak révén, amit ezek a mikroszkopikus méretű cseppecskék tesznek lehetővé, a Canon jelentősen előtte jár legközelebbi versenytársainak a finom részletek kezelése terén, akár színes dokumentumokról, akár fényképek sokszorosításáról legyen szó.

A némelyik versenytárs termékét hétszeresen is meghaladó fúvókasűrűség az oldalszélek nyomtatásához szükséges idő drámai csökkenéséhez vezet, ami az i560 felülmúlhatatlan szegély nélküli nyomtatási sebességének alapja. Egy teljesen színes 4×6 colos (10,16×15,24 centiméter) szegély nélküli fénykép elkészítéséhez immár 50 másodperc is elég, – harmadannyi, mint a versenytársaknál. Minden sor speciális, 2 pikoliteres fúvókát egy másik, 5 pikoliteres fúvókasor is kiegészít, hogy az ábrák és homogén színfoltok nyomtatása ezáltal is gyorsabb legyen. A versenytársak nyomtatóival ellentétben a Bubble Jet i560 egyszerre képes nagy és kis tintacseppekkel is dolgozni, ami nagyfelbontású üzemmódban is lehetővé teszi a nagy sebességet.

Tinta- és időveszteség nélkül
A külön tintatartályos technológia egyenként cserélhető tintatartályokat alkalmaz minden színhez, így csak a teljesen üreseket kell kicserélni. A ˝tintaszint-alacsony˝ és a ˝tinta kifogyott˝ érzékelő-rendszer figyelmezteti a felhasználót, ha valamelyik szín éppen fogyatkozóban van. A Canon átlátszó tintatartályai eldobás előtt annak ellenőrzését is lehetővé teszik, hogy a tartály valóban üres-e. A nagykapacitású, 150 lapos papíradagoló a komoly mennyiségi elvárásokkal dolgozó üzleti felhasználóknak igényeit hivatott kielégíteni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés