Connect with us

technokrata

A Lenovo okostelefonja a régi „nokiás” időket idézi

Kütyük

A Lenovo okostelefonja a régi „nokiás” időket idézi

Egész napos telefonálgatás mellett is 29 órás üzemidőt ígér a kínai gyártó.

Emlékeznek még azokra az időkre, amikor még nem volt állandó tartozéka a táskának a töltő meg a kábel? Amikor egy hétfő reggel, a töltőről levett Nokia mobiltelefont legközelebb csak a hétvégén kellett hálózatra dugni? Manapság, az okostelefonok korában, minden nap töltetjük a készülékünket, ugyanis hiába az 1500-2000 mAh-es akkumulátorok, a telefon másnapra lemerül. Persze vannak kísérletezések, állítólag már a matematika nyelvén leírták a képletet, mely által a mai akkumulátorok üzemidejét meg lehet kétszerezni, de ez egyelőre még a jövő.

Nem úgy, mint a Lenovo IdeaPhone P770, melyben olyan akkumulátor van, amely a kisebb táblagépekre jellemző csak. A P770 lítium-polimer akkumulátora 3500 mAh-es, mely teljesítményéhez képest olyan vékony, hogy egy mai, átlag okostelefonnál csak egy-két milliméterrel vastagabb készülékházban is elfér (11.9 mm). A Lenovo legújabb büszkesége 29 órányi beszélgetési időt ígér, ha nem lógunk vele egész nap a neten, akkor pedig igazán sokáig bírja. A készüléken Jelly Bean fut (Android 4.1), a 4.5 hüvelykes kijelzője qHD felbontású, kétmagos processzora 1.2 GHz-es, beépített tárhelye 4 GB, amihez a gyártó ad egy ajándék 8 GB-os microSD kártyát is (mint régen a Nokia). Elsődleges kamerája 5 megapixeles, másodlagosa pedig VGA felbontású.

Hogy mi lehet a vonzó ebben a készülékben? Igazából minden. Mert tudása van, ereje is és sokáig is bírja, hála a nagyméretű akkumulátornak. Hol a hiba? Igazából nincs, ugyanis az ára egy belépőszintű készüléké. Kínában mindössze 1699 jüanba kerül az IdeaPhone P770, ami 59 ezer forintnak felel meg. Reméljük,, hogy az európai piacokat is betalálja ez a készülék.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin