Connect with us

technokrata

Ennyire még sosem volt kreatív a Windows

Smart home

Ennyire még sosem volt kreatív a Windows

Rajzolás, grafika és 3D minden mennyiségben a Windows 10 új frissítésében!

Rövidesen újabb komoly frissítést kap a Windows 10, hiszen a redmondi gyártó bemutatta a Creators Update névre keresztelt csomagját. Ahogyan a név is mutatja, elsősorban a kreatív oldalról közelítettek a frissítéshez, a központban pedig a Paint áll. Ez nem véletlen, hiszen a Windows 10 szinte minden pontban továbbfejlődött az elődjéhez mérten, csak a rajzolóprogram maradt olyan, aminek körülbelül 15 éve ismerjük.

Nos, most ezt is kijavították, hiszen a Paint 3D-vel egy minden eddiginél fejlettebb alkalmazás került az operációs rendszerbe. Az eddigi verzióktól eltérően ugyanis nemcsak 2D-ben, de akár 3D-ben is rajzolhatunk, sőt, ha megvásároljuk az opcionális, 3D Capture névre keresztelt kiegészítőt, akár még be is szkennelhetjük a közelünkben lévő tárgyakat. Amennyiben pedig a grafikát a kedvünk szerint átalakítottuk, úgy a kompatibilis 3D nyomtatóval azonnal el is készíthetjük a tárgyat.

Akkor sem kell aggódni, ha nincs nyomtatónk, a Creators Update-nek hála ugyanis többek között a Facebookon is megoszthatjuk az új kreálmányunk, de okostelefonra való átküldés is megoldható. Apropó okostelefon, az új rendszer a windowsos készülékek mellett iOS és Android alapú eszközökkel is kompatibilis, így azokra is tudunk adatokat juttatni. Említést érdemel még, hogy a közösségi médiumok világában a Microsoft arra is ügyelt, hogy akár saját, facebookos hangulatjelet is készíthessünk, így aki egyedi akar lenni, az tényleg az lehet.

Nemcsak rajzolni, visszanézni is különleges lehet az elkészült alkotásokat, hiszen az új Windows frissítés a Microsoft Hololens kiterjesztett valóság szemüvegével is kompatibilis. A Creators Update-re még egy kicsit várni kell, várhatóan jövő tavasszal jelenik majd meg, természetesen ingyenesen.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin