Connect with us

technokrata

A 2020-as a Sony World Photography Awards új kategóriája a környezetvédelemre hívja fel a figyelmet

E-Környezetvédelem

A 2020-as a Sony World Photography Awards új kategóriája a környezetvédelemre hívja fel a figyelmet

A 2020-as a Sony World Photography Awards új kategóriája a környezetvédelemre hívja fel a figyelmet

A Professzionális verseny új kategóriája a jelenkor környezeti problémáin keresztül mutatja be a fotózás erejét

Elindult a nevezés az idén XIII. alkalommal megrendezett, nemzetközileg elismert Sony World Photography Awardsra.

A fotósok a www.worldphoto.org weboldalon ingyenesen regisztrálhatnak a versenyre.

2020-ban bemutatkozik a Sony World Photography Awards Professzionális versenyének legújabb kategóriája, a Környezet, amelynek célja, hogy felhívja a kortárs alkotók figyelmét a téma fontosságára. Mindemellett átalakul az Ifjúsági verseny is, így világszerte több fiatal tehetség vehet részt a pályázaton és mutathatja be munkáját szélesebb közönség előtt.

A Sony bejelentette a 2019-es Sony Grant támogatói program díjazottjait is. A 2019-es Sony World Photography Awards nyertesei és shortlistesei közül kiválasztott művészek a Sony Grant támogatásával teljes alkotói szabadságban részesülhetnek, és lehetőségük nyílik hosszútávú projektek révén új műveket létrehozni. A legjobb példa a 2018-as Év Fotósának választott Alys Tomlinson filmje, melyet idén nyáron mutatnak be a franciaországi Rencontres d’Arles-ben. A film Tomlinson díjnyertes Ex-Voto című sorozatának folytatása.

A 2019-es Sony World Photography Awards Kiállítás nyertes és shortlistes képeiből álló tárlatát 25 ezren tekintették meg Londonban, amely most világkörüli útra indul. A kiállítás először Japánban nyílik meg június 1-től, majd ezt követően Németországban, Olaszországban, Indiában és Mexikóban bemutatja az elmúlt év legjobb kortárs fotósainak munkáit.

A környezeti problémákra hívja fel a figyelmet a Professzionális verseny új kategóriája

A Professzionális verseny tíz kategóriában díjazza azokat a szépművészeti és fotóújságírói munkákat, amelyek a fotózás határait feszegetik. Az új Környezet kategóriában a fotósoknak lehetőségük nyílik arra, hogy felhívják a figyelmet a világunkat érintő környezeti problémákra.

 “A 2019-es Év Fotósa díj elnyerése karrierem és életem egyik legmeghatározóbb pillanata volt. Csodálatos érzés, hogy a nemzetközi közönség is megismerheti munkáimat. A bejelentést követően azonnal elkezdett csörögni a telefonom, és azóta sem némult el! Az embereket érdekli a történet, amit el szeretnék mondani. Hogy is kívánhatnék ennél többet?”

mondta tavalyi győzelmével kapcsolatban az olasz művész, Federico Borella.

A zsűri 2019-ben Borella megindító fotóriportját választotta abszolút győztesnek, amelyet az indiai Tamil Nadu térségbeli éghajlatváltozás okozta tragédiák ihlettek.

Megnyílik a világ a jövő tehetségei előtt

A megújult Ifjúsági verseny 12-19 fiatal éves fotósok jelentkezését várja 2019. június és december között. Ebben az időszakban az indulók minden hónapban három fényképpel regisztrálhatnak egy előre meghatározott témában, majd a zsűri kiválasztja az adott hónap legjobb és shortlistes fényképeit. A győztesek esélyt kapnak, hogy elnyerjék az Év Ifjúsági fotósa címet.

A verseny havi rendszerességével újabb esélyek nyílnak meg a fotósok előtt, amellyel munkájukat szélesebb közönség is megismerheti. A résztvevők szakértői segítséget is igényelhetnek az aktuális témával kapcsolatban.

A Professzionális és Ifjúsági versenyek mellett 2020-ban visszatér a Nyílt verseny, amely a legjobb egy képből álló képeket díjazza tíz kategóriában, valamint a fotózást tanulókat megszólító Diák verseny is. A Nemzeti díj program továbbra is várja a nevezéseket a világ több mint 60 országából, hogy felkutassa és elismerje a helyi fotós tehetségeket.

A nevezéseket a szakértői zsűri névtelenül bírálja el, így minden fotós egyenlő esélyekkel indul a végső győzelemért.

A fotópályázat győztesei a Sony digitális képalkotó eszközei mellett nemcsak a 60 000 dolláros pénznyereményből részesülnek, de ellátogathatnak az éves londoni díjátadó ceremóniára is. A shortlistes képeket bemutatják a Sony World Photography Awards éves kiállításán, amely a londoni tárlat után globális turnéra indul. A 2019-es Sony World Photography Awardsra 327 000 nevezés érkezett a világ 195 országából. A fotóversenyt és kategóriáit érintő részletes információkért látogasson el a www.worldphoto.org/swpa weboldalra.

A 2019-es Sony Grant díjazottak

A World Photography Organisation és a Sony elhivatott a kortárs fotósok támogatását és a nemzetközi fotós kultúra folyamatos fejlesztését illetően.

A 2016-ban elindított Sony Grant Támogatói Program díjazottjait a Sony választja ki a Professzionális és a Diák kategóriák nyertes és shortlistes alkotóiból. A 2019-es Sony Grant kihirdetett díjazottjai: Yan Wang Preston (Egyesült Királyság), Ed Thompson (Egyesült Királyság), Kohei Ueno (Japán) és Thomas Uusheimo (Finnország). Ők egyenként 7000 dolláros támogatásban és a Sony digitális képalkotó eszközeiben részesülnek, amellyel saját projektet készíthetnek.

A 2019-es Sony Grant díjazottjai a Diák kategóriában: Joel Davies (Central St Martins, Egyesült Királyság), Sam Delaware (Pacific Union College, Egyesült Államok) and Tobias Kristensen (Danish School of Media & Journalism, Dánia). Mindhárom diák fejenként 3500 dolláros támogatást kap egy közös projekt létrehozására, melyet csapatként készítenek el.

A támogatói program díjazottjainak munkáit a 2020-es Sony World Photography Awards kiállításán mutatják be. A Sony Grant támogatói progamról további információkat a www.worldphoto.org/sony-grant weboldalon olvashat.

További E-Környezetvédelem

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Galaxy Tab S7
galaxy a32

SmartPhone

Megérkezett a Samsung Galaxy A32 5G

2021. február 14. vasárnap
htc vive cosmos

Kütyük

HTC VIVE Fagyos Akciók

2021. február 4. csütörtök

Kütyük

Vicces és hasznos kütyük

2021. február 3. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin