Connect with us

technokrata

Egyre többen „Dislike-olják” a Facebookot

Dotkom

Egyre többen „Dislike-olják” a Facebookot

Új ötletekkel kell növelniük a látogatottságot a Facebook alkotóinak, ugyanis az elmúlt fél év alatt nem minden úgy történt, ahogy szerették volna.

Bár hosszú ideig úgy tűnt, a közösségi oldal növekedése megállíthatatlan, ez az elmúlt fél év során  alaposan megdőlt. Egy tanulmány ugyanis kimutatta, hogy fél év alatt a Facebook felhasználók közel 1,1%-a hagyta el az oldalt, ami több, mint két millió látogatót jelent. Emellett feltűnő, hogy csak azokban az országokban állt le a növekedés, vagy indult el csökkenés, ahol a Facebook regisztrációk száma elérte a lakosság 50%-át. Jelenleg még nincs komolyabb félnivalója a cégnek, de egyértelmű, hogy a közel 900 millió főre rúgó felhasználói bázist ha nekiáll intenzíven terjeszkedni Kínában.

A közösségi oldal tulajdonosai amúgy sem lehetnek rózsás kedvükben, ugyanis tőzsdei belépése óta a Facebook nem képes hozni az elvárásokat. A részvény árfolyam jelenleg 29 dollár közelében áll (pontosabban 29 dollár 14 cent, 2012.07.19), ami jelentősen kevesebb a 38 dolláros tőzsdei piacra lépésnek az összegénél. A cég július 26-án fogja kiadni első nyilvános, az előző negyedévről szóló pénzügyi jelentését, mely alapján valamennyire meghatározható lesz a Facebook jövője. A Facebook részvényei mostanában bőveb harminc dollár felett is jártak, jelenleg e szint alatt van egy papír ára. Az abszolút mélypontot a 25 dollár 52 centtel érte el még június elején.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin