Connect with us

Hirdetés

technokrata

Portocom Freestyle – a legolcsóbb kategória

Dotkom

Portocom Freestyle – a legolcsóbb kategória

Az alacsony árat szem előtt tartva megtervezett noteszgép szinte mindent tud, amit a nagyobb társai.

A Portocom csak Pentium 4-es kategóriájú Intel processzoros noteszgépeket kínál – a legolcsóbb kategóriában a Freesyte fantázianevű típust. Ebbe asztali gépekbe szánt P4-es és Celeron processzort lehet tenni – 1,6 GHz-es órajelűtől kezdve bármekkorát. Ez köszönhető a SiS650-es chipkészletnek, a 478 FCPGA foglalatnak és a 400/533 MHz-es FSB-nek.

A 14,1 colos TFT LCD maximálisan XGA felbontásra képes, s ezt a chipkészletbe integrált grafikus vezérlő látja el adatokkal (ez egyébként megosztott memóriát használt az operatív tárral, igy a videomemória mérete akár 64 MB is lehet). Az AGP 4x-et is támogató vezérlő rendelkezik S-video kimenettel is.

Háttértára egy 2,5 colos merevlemez, melynek kapacitása 10 GB-tól kezdődően akár 60 GB-os is lehet – csak a felhasználó igényei szabnak határt. Emellett tartalmaz magában egy 3,5 colos floppy drive-ot és egy optikai meghajtót is, ami lehet szimplán CD-ROM vagy DVD-ROM, de akár egy DVD/CD-RW kombó meghajtó is.

Integrált audiovezérlője és két beépített hangszórója gondoskodik a hangok megszólaltatásáért. A noteszgépet felszerelték 3 darab 2.0-s USB csatolóval és egy FireWire (IEEE 1394) porttal is a többi szabványos kimenet (párhuzamos, PS/2-es, infravörös portok, line-in, RJ-11, RJ-45 stb.) mellett. Ebből is látszik, hogy mind egy 56 Kbps-os modemmel, mind egy 10/100 Mbps-os hálózati csatolóval fel van szerelve a noteszgép.

Lítium-ionos akkumulátoráról a Freesytle körülbelül egy és háromnegyed óráig bírja (1,7 GHz-es Celeron processzor esetén). A védelemről a BIOS jelszó és a Kensington lock aljzat gondoskodik. Legolcsóbb változata már 269 ezer forintos nettó áron beszerezhető.

Fizikai paraméterek

Méret: 258x318x38,5 mm
Tömeg: 3 kg



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés