Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyértelműen a digitális bankolásé a jövő

digitális bankolás

E-gazdaság

Egyértelműen a digitális bankolásé a jövő

Egyértelműen a digitális bankolásé a jövő

Az innovatív szolgáltatások új üzleti modelleket teremtenek

A CIB Bank és anyavállalata, az Intesa Sanpaolo pénzügyi konferenciáján elhangzott: a digitális fejlesztések jelentik a jövő pénzügyi szolgáltatásainak alapjait, ám a fejlesztések központjában továbbra is az emberek és az ügyfelek állnak.

„Az innováció, a digitális fejlesztések alapjaiban változtatják meg a pénzügyi szektort hiszen a mobileszközökkel sokkal többre vagyunk képesek

– mondta Steve Wozniak, az Apple társalapítója a Novathon 2019 konferencián Budapesten.

„Soha nem technológiákban, hanem jó termékekben gondolkodtunk. A pénzügyi szolgáltatások az életünk természetes részét jelentik, és ma gyors és kényelmes szolgáltatásokra vágynak az emberek. Azok a szolgáltatók lesznek sikeresek és nyereségesek, amelyek ezt – bármilyen technológiával – biztosítani tudják az embereknek. Ma a digitális megoldások képesek ezt nyújtani”

– jelentette ki Steve Wozniak, a Novathon konferencián Budapesten.

Az Apple társalapítója a CIB Bank és az Intesa Sanpaolo közös, regionális innovációs konferenciáján beszélt a technológiához fűződő kapcsolatáról. Víziója szerint a pénzügyi tranzakciók nagy része mobilplatformon zajlik majd, a pénzügyi szolgáltatások mögött pedig egyre inkább ott lesznek a mobil- és felhő megoldások vagy épp a mesterséges intelligencia. Ezek ugyanakkor nem változtatják meg az ügyfelek igényeit, csak reagálnak azokra. Az Apple társalapítója szerint a mobileszközökkel sokkal többre vagyunk képesek. Teljesen mindegy, milyen csatornán kommunikálunk a bankokkal. Lehet, hogy gépekkel kommunikálunk, de megoldást szeretnénk a felmerülő problémáinkra, ez a jó megközelítés kulcsa a technológiai fejlődés során – mondta.

„120 százalékkal több forrás áll ma a fintech szolgáltatók rendelkezésére, mint egy évvel ezelőtt”

– mondta előadásában Maurice Lisi, az Intesa Sanpaolo digitális csatornákért és adatbázis-alapú megoldásokért felelős vezetője. A digitális pénzügyi szolgáltatásokkal és azok technológiájával, valamint üzleti modelljével kapcsolatban annak a meggyőződésének adott hangot, a digitális átalakulás stratégiájának tervezése során az embernek és az ügyfélnek kell a központban maradnia.

„A CIB Bank mobilalkalmazásában ma akár 7 perc alatt igényelhetünk személyi hitelt. Mire ezt kifejlesztettük, teljesen átalakult a gondolkodásunk. Hosszútávú célunk, hogy a tranzakciók döntő többsége percek alatt teljesüljön és papírmentes legyen. Ezt a felhasználói élményt igénylik az ügyfelek és az alapján választanak, kitől kapják meg. A fintech szolgáltatások a bankok partnerei lehetnek a jövőben”

– mondta Simák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatója.

Az ingyenes konferencia neves nemzetközi fintech vállalatok és véleményvezérek részvételével zajlott, és a programban helyet kapott egy különleges kerekasztal-beszélgetés a hazai bankszektor vezetőivel: Simák Pál – CIB Bank elnök-vezérigazgató, David Moucheron – K&H Bank vezérigazgató, Hegedüs Éva – Gránit Bank elnök-vezérigazgató, Nagy Márton – Magyar Nemzeti Bank alelnök, Wolf László – OTP Bank vezérigazgató-helyettes, Zolnai György – Raiffeisen Bank elnök-vezérigazgató.

A Novathon abban is forradalmi, hogy szervezői a karbonsemlegességet is szem előtt tartották: minden területen törekedtek arra, hogy a konferencia megrendezése minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjon. A szükségszerű ökológiai lábnyomot több mint 500 őshonos gyümölcsfala ültetésével kompenzálja a CIB Bank, melyeket iskolakertekben ültetnek majd el a GreenDependent Egyesület segítségével.

A digitális bankolás témakörét érinti egy tegnapi cikkünk is, mely szerint egyre gyakrabban vásárolunk mentett kártyaadatokkal.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés