Connect with us

Hirdetés

technokrata

A nap híre: Visszatér a Nokia!

E-gazdaság

A nap híre: Visszatér a Nokia!

Jönnek az androidos telefonok és táblagépek!

A 90-es és 2000-es évek koronázatlan királya bejelentette, hogy újra visszatérnek a mobilpiacra. Bár a finn gyártó mobiltelefonos részlegét 2014-ben hivatalosan is felvásárolta a Microsoft, a Nokia nem adja fel. Épp ezért ma bejelentették, hogy megalakították az HMD-t, amely androidos okostelefonok és táblagépek gyártásáért felel majd. A saját kézben lévő vállalkozás természetesen ingyenesen licenceli majd a Nokia márkanevet a finnektől.

Nokia_Logo_Wall_1

A finnországi központtal működő részleget Arto Nummela vezeti majd. Nummela komoly tapasztalattal rendelkezik a Nokiánál, hosszú ideje vezető pozíciókban dolgozott a cégnél. A felvásárlás óta azonban a Microsoft Ázsiát, a Közel-Keletet és Afrikát magában foglaló divíziójánál tevékenykedett mint marketingvezető. Most tehát újra visszatér a finn vállalathoz, amely az ígéretek alapján komoly arzenállal készül a jövőben. A cég ugyanis a közlemény alapján nem kevesebb, mint 500 millió dollárt áldoz a marketingre az elkövetkező három évben. Ez reményeink szerint azt jelenti, hogy komoly portfólión dolgoznak, ha ekkora összeggel népszerűsítenék az eszközöket. Azt már most kiemelték, hogy a cél elsősorban a Nokia nevének felfrissítése lesz.

nokia-n1-tablet-two-side

További újdonság, hogy egy másik cég is születik, a Foxconn által alapított FIH Mobile Limited ugyanis a Microsoft mobiltelefonos üzletágát vásárolja meg 350 millió dollárért. Ez azt jelenti, hogy a redmondi gyártó megválik a Nokia logós butatelefonoktól és a megmaradt fejlesztőket a Surface mobilok tervezésére irányítják át. Az üzlet része még az is, hogy a Foxconn a Microsoft Mobile Vietnam tulajdonosává is válik, így további 4500 alkalmazott kerül a kínai vállalathoz.

nokia_hq

A cél az, hogy az MHD és a FIH Mobile közösen újra ismerté tegyék a Nokia márkanevet, ezért a jövőben több androidos táblagép és okostelefon kerül majd piacra, amelyeket valószínűleg a Foxconn üzemeiben szerelnek majd össze.  Ezen kívül valószínűleg a viselhető eszközök piacára is belép a finn gyártó, hiszen a közelmúltban felvásárolták a francia Withings-et, ami már igen nagy nevet szerzett magának a piacon.

Az tehát már nem kérdés, hogy hamarosan a kezeink között foghatjuk az Androidot futtató Nokia eszközöket (eddig csak a Foxconn által fejlesztett és gyártot N1 táblagépet ismertük meg, de az már korábban piacra került), így az igazán érdekes már csak az, hogy ezek vajon képesek lesznek-e felkavarni a piac állóvizét.



Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés