Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyaroknak magyar vírust: itthon készült az új kártevő

Dotkom

Magyaroknak magyar vírust: itthon készült az új kártevő

Titkosítja a fájlokat a Hucky.

Mostantól már nemcsak külföldi “importált”, de magyar zsarolóvírus is megnehezíti a felhasználók életét. Az Avast Threat Labs ugyanis felfedezte Hucky-t, a vírust amely magyarul támad az áldozataira. A világszerte elterjedt Locky-hoz hasonló kártevő abban is másolja a “nagy öreget”, hogy .locky kiterjesztéssel titkosítja a fájlokat.

hucky

Amikor a zsarolóvírus munkába áll, a fentebb látható üzenet jelenik meg. Érdekesség, hogy a szakemberek megvizsgálták a működését és ugyan az nem derül ki, hogy ki csinálta, az illető szinte biztosan magyar, mivel több fájl is magyar nyelven található a vírusban.

Nemcsak a magyar nyelv, de a váltságdíj sem hagyományos a Hucky-nál, mivel a legtöbb zsarolóvírustól eltérően nem Bitcoinban kell fizetni, hanem egy  Mail2Tor-emailcímre kell küldeni egy, az alkalmazás által megadott kódot, amire visszaküldik a további teendőket.

Valószínű, hogy már nincs sok hátra a Hucky karrierjéből, a jövőben ugyanis valószínűleg a legtöbb vírusírtó képes lesz a fertőzött telepítők felismerésére és azok blokkolására.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés