Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem is gondolnád, kik játszanak leginkább a Facebookon

Dotkom

Nem is gondolnád, kik játszanak leginkább a Facebookon

A Facebook 1,7 milliárd aktív felhasználójának jelentős része játékra is használja a közösségi médiát. Érdekes módon többségében vannak a hölgyek és az idősebb generáció.

Egy kontinensnyi játékos ember

A Facebook legfrissebb augusztusi statisztikái szerint a közösségi médiára nem csak információt gyűjteni járnak az emberek, hanem játszani is. Nagyjából minden harmadik Facebook felhasználó legalább havonta egyszer játszik is a Facebookhoz köthető valamilyen online játékkal.

A játékok közül jelenleg a Candy Crash Saga a legnépszerűbb 150 millió aktív játékossal, de népszerű a gazdálkodós Farm Heroes Saga, a maga közel 40 millió felhasználójával, vagy a nyomozós játék a Criminal Case is.

Egyre többen játszanak

A statisztikákból az is kiderül, hogy a játékosok száma gyorsabban emelkedik, mint a Facebook felhasználók száma. Azaz egyre többen játszanak a közösségi médián. Míg 2010-ben a felhasználóknak csak 20%-a játszott a Facebookon, 2014-re ez az arány 28%-ra emelkedett, és a múlt hónapban már meghaladta a 38%-os részarányt.

ehh-630-woman-using-tablet-istock-630w

Nők és idősek előnyben

Érdekes módon, míg a videojátékok inkább a férfiakat vonzzák, addig a Facebook játékaival többségében a hölgyek játszanak. A felmérések szerint a játékosok 54%-a nő, és csak 46%-a férfi – írja a tarsasbolt.hu.

Az életkori megoszlás is figyelmet érdemel. Azt gondolnánk, hogy a játékosok zöme fiatal, pedig ellenkezőleg. A közösségi média játékai az időseket is vonzzák, sőt a felhasználók legnagyobb csoportját a 46 éven felüli korosztály adja, az átlagéletkor pedig 40 év körül van.

Dollármilliárdokat költünk játékra

Bár a legtöbb játék ingyenes, azonban a közösségi játékok mégis óriási bevételt hoznak. A tavalyi évben a szakértők szerint már 15 milliárd dollárt is meghaladta a bevétel, és a növekedés üteme is óriási.  A bevételek közel kétharmada a játékhoz kapcsolódó virtuális javak eladásából származik. A többi.

Az elektronikus játékok piaca ma már megelőzi a hagyományos játékok iránti keresletet. Míg utóbbi esetében az eladások értéke már elérte a 100 milliárd dolláros értékhatárt, és dinamikusan nő, addig a hagyományos játékok eladása 80 milliárd dollár körül stagnál. A társasjátékokból évente 2 milliárd dollárnyi kel el.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés