Connect with us

Hirdetés

technokrata

A saját fejlesztése égette be a Facebookot

Dotkom

A saját fejlesztése égette be a Facebookot

Kamu hírt válogatott be a legjobb anyagok közé az új algoritmus.

Nem lehet könnyű most Mark Zuckerbergnek lenni, hiszen azután, hogy átalakították az algoritmusukat és ezáltal elküldtek jónéhány munkavállalót, még az új rendszer is csődöt mondott. Történt ugyanis, hogy az épp zajló amerikai elnökválasztással kapcsolatosan a rendszer beválogatott egy kamu történtetet, amely szerint a republikánus Fox New csatorna műsorvezetőjét, Megyn Kelly-t kirúgták, mivel kiderült, hogy titokban Clintont támogatja.

facebook

A helyzet abszurditását jól jelzi, hogy nemcsak az algoritmus, de több tízezer ember is elhitte a sztorit, így órákig a legjobban pörgő hírek között foglalt helyet a cseppet sem valódi történet. Persze, ahogyan észlelték a Facebooknál a bakit, úgy törölték a listából a dolgot, de ekkor már késő volt, a médiumok rákaptak a hibára.

Érdekesség, hogy nem ez volt az első baki az elmúlt pár napban, hiszen előfordult már olyan is, hogy egy McDonald’s-ban maszturbáló férfi is a legnépszerűbb témák közé került. A problémát valószínűleg az okozhatja, hogy a kattintásgenerátor címekkel megáldott tartalmakra sokan odafigyelnek, az algoritmus pedig ezt érzékelve beválogatja a legjobbak közé, akkor is, ha egy megbízhatatlan, kamu és/vagy érdektelen hírekkel foglalkozó oldalról származik. Ironikus, hogy eközben épp a Facebook hirdetett harcot a kattintásgenerátor hírek ellen, erre a saját rendszerük is belefut ebbe a problémába.

Forrás: Index



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés