Connect with us

Hirdetés

technokrata

Még a tapasztalt pilótát is legyőzte a számítógép

Dotkom

Még a tapasztalt pilótát is legyőzte a számítógép

Megdöbbentően hatékony mesterséges intelligenciát alkottak a Cincinnati Egyetem kutatói.

Egészen megdöbbentő, ahogyan az Alpha névre keresztelt mesterséges intelligencia minden szempontból legyőzi Gene “Geno” Lee ezredest, az amerikai légierő visszavonult pilótáját. A nem kispályás szakember több ezer órát töltött már a levegőben, ez az AI mégis kifogott rajta. Lee ezredes egyenesen a legmeggyőzőbb mesterséges intelligenciának nevezte az Alphát, szerinte az agresszív AI minden eddigi próbálkozást felülmúl.

repulo

A szakember a Cincinnati Egyetem doktorandusza, Nick Ernest és társa,  David Carroll kérésére ült be a szimulátorba, itt pedig egyszerű feladata volt: le kellett győznie a gépet. Mivel az új AI a korábbiaktól eltérően már genetikus algoritmussal dolgozik, így képes arra, hogy az adott feladatot részegységekre bontsa és egyesével lendüljön túl ezeken a problémákon. Ami azonban igazán megkülönbözteti ezt a mesterséges intelligenciát a többitől, az az, hogy nem kell, hogy tökéletes eredményt kapjon, az emberhez hasonlóan közelítő, de már eredményes válasszal is megelégszik.

Ennek köszönhető, hogy az Alpha az embernél 250-szer gyorsabban dönt, azaz egy légiharcban az ezzel felszerelt drón vagy épp repülő könnyű szerrel legyőzheti az ellenfelét. Még meglepőbb, hogy ehhez nincs is szükség erőgépre, az AI egy 35 dolláros Raspberry PI-n is elfut.

Forrás: 444



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés