Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kiderült, mi történik a fejünkben ha lájkot kapunk a Facebookon

Dotkom

Kiderült, mi történik a fejünkben ha lájkot kapunk a Facebookon

Mindent megmutatott az MRI.

Igencsak izgalmas kutatást végeztek a Kaliforniai Egyetem kutatói. A szakemberek arra voltak kiváncsiak, hogy mi történik a fejünkben akkor, amikor egy posztunk sok lájkot kap a Facebookon. A kísérletben 13 és 18 év közötti fiatalok vettek részt, nekik 148 darab fotót mutattak meg, amelyek között a sajátjaik is szerepeltek.

facebook-addiction-22

A képek érdekessége az volt, hogy a fotók alatt a Facebook rendszeréhez hasonlóan megjelent a lájkok száma is, erre pedig a gyermekek azt hitték, hogy azok az ismerőseiktől származnak (ehelyett maguk a kutatók adtak véletlenszerű értékeket). Meglepő, de akkor amikor az MRI-vizsgálat során megjelent a fiatalok saját képe az arra kapott lájkok számával, akkor az agy több területe is aktiválódott, köztük a jutalmazásért felelős rész is.

facebookmri

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az ember pontosan ugyanazt éli át, mint amikor jó jegyet kap az iskolában, vagy épp megjutalmazza magát egy finom édességgel. Szintén izgalmas, hogy amikor a kutatók rákérdeztek, hogy a diákok lájkolnák-e az előttük megjelenő képet, a többség annak fényében döntött, hogy azon hány lájk volt. Ez azt jelenti, hogy a népszerű emberek képei még népszerűbbek lesznek, míg az egyébként jó tartalom egy népszerűtlen fiatalnál könnyen észrevétlen marad.

Forrás: HVG

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés