Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezért használ a világ legerősebb hadserege floppy-kat

Dotkom

Ezért használ a világ legerősebb hadserege floppy-kat

Nem hülyültek meg, elképesztően biztonságos rendszerekről van szó!

A hétvégén bejárta az internetet a hír, hogy az amerikai hadsereg még mindig 40 éves IBM számítógépeket használ, amik 8 colos floppy-kra mentik az adatokat. Bár első hallásra egészen elképesztő, hogy a világ legerősebb hadseregével rendelkező ország 1976-os számítógépeket használ, azonban a Tenable Network Security szakértője szerint szó sincs őrültségről, nagyon is logikus döntésről van szó. Cris Thomas-t a Business Insider kérdezte meg a témával kapcsolatban, aki szerint a legnagyobb problémát nem az jelenti, hogy a számítógép 40 éves, hanem az, hogy megfelelően zárják-e azt a szobát, ahol az eszközt tárolják.

ibmpc1

Thomas szerint a biztonságot épp a régiség jelenti, mivel így gyakorlatilag meghackelhetetlen rendszerről van szó, ami különösen nagy kincs manapság, amikor megfelelő szakértelemmel távolról is átvehető az irányítás az eszközök felett. Az IBM Series/1-et azonban legfeljebb akkor tudják a saját céluk szerint használni, ha ott ülnek az irodában, ahol maga a a gép is található, mivel az nincs internetre kötve.

ibmpc2

Thomas még azt is hozzátette, hogy ezek az eszközök elképesztően megbízhatóak és amennyiben biztosítani tudják a floppy-k és különböző alkatrészek utánpótlását, illetve van olyan személy, aki karban is tudja ezeket tartani, addig nincs olyan ok, ami miatt ne működhetnének még 40 évet. Épp ez utóbbi jelenti egyébként most a problémát a hadsereg számára, mivel gyakorlatilag már alig van olyan ember a világon, aki értene a 40 éves technológiához. Épp ezért az elkövetkező években, a biztonsága ellenére mégis lecserélik majd ezeket a számítógépeket.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés