Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ütős funkciót kaphat a Windows 10

Dotkom

Ütős funkciót kaphat a Windows 10

Hamarosan akár a Windows 10-es telefonon is folytathatjuk a számítógépen elkezdett cikk olvasását.

Az Apple 2014-ben, az OSX 10.10-es verziójában vezette be a Handoff funkciót. A szolgáltatás lényege, hogy  az eszközök állandóan kapcsolatban vannak egymással, így ha a felhasználó egy WiFi hálózaton tartózkodik, úgy akár a számítógépén is felveheti az iPhone-ra érkező hívását vagy épp megválaszolhatja a frissen érkezett SMS-ét.

Természetesen nemcsak a Mac, de az iPad vagy iPhone nyomkodása során is előnyökkel jár a Handoff, hiszen ilyenkor lehetőség van arra, hogy a számítógépen elkezdett cikket az iOS alapú eszközön fejezzük be. Különböző kiegészítőkkel ez a funkció már Windows-ra és Androidra is elérhető volt, ám most úgy tűnik, hogy hamarosan natívan is megérkezik a szolgáltatás a Windows 10-re.

handoffwin10

 

Legalábbis erre utal, hogy fejlesztők felfedeztek egy olyan opciót a Windows 10 egyik bétaverziójában, amely alapján egy egyszerű kapcsolóval ki- illetve bekapcsolható lesz a Handoff. A fotó tanulsága szerint a Microsoft Bluetooth kapcsolaton keresztül oldaná meg az összeköttetést, ez némiképp eltér attól, amit az Apple használ.

Bár a képernyőképből sok mindent nem lehet megtudni, valószínűsíthető, hogy a funkció Windows 10 exkluzív lesz (mobilon és PC-n egyaránt), azaz az androidos telefonoknál továbbra is egy harmadik fél által készített alkalmazásra lesz szükség.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés