Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lenyűgöző 360 fokos kamerát épített a Facebook

Dotkom

Lenyűgöző 360 fokos kamerát épített a Facebook

Az árán kívül nem is lehet belekötni.

A Facebook nem szeretne kimaradni az elkövetkező év egyik legnagyobb slágeréből, a VR-ból sem. A közösségi oldal amellett, hogy már régóta támogatja a 360 fokos videók publikálását, most újabb lépést tett annak érdekében, hogy a felületén minden korábbinál több, virtuális valóság szemüvegben élvezhető tartalom jelenjen meg. A természetesen hagyományos módon is élvezhető (ilyenkor vagy a telefont kell mozgatni, vagy az egérrel kattintgatni) 360 fokos videók készítését ugyanis nem mindennapi módon támogatja a Facebook, hiszen egy igencsak különleges, a maga módján egyedülálló kamerát mutattak be.

fb_360_02.0

A Facebook Surround 360 nem kevesebb, mint 17 darab kamerát használ, amelyből  14 darab a “csészealj” oldalán helyezkedik el, míg a maradék három, halszem optikájú egységből kettőt alulra, egyet pedig felülre helyeztek el. Mindez garantálja, hogy teljesen térben nézhető lesz a kép, nem úgy, mint sok 360 fokos kamera esetén, ahol az elsó és felső részt elmossa a szoftver. Apropó szoftver, természetesen a Sorround 360 webes alapú megoldást használ, amely segítségével az eszköz akár 8K felbontású anyagokat is ki tud exportálni! A felvételeket a Gear VR mellett Oculusban és más, virtuális valóság szemüvegben is meg lehet nézni, illetve természetesen a Facebook alkalmazásban is élvezhetjük a videókat.

fb_360_03.0

A közösségi oldal közleménye alapján egy Surround 360 megépítése 30 ezer dollárba (8,2 millió forint) kerül, azaz egyáltalán nem a magánszemélyeket célozzák meg vele, sokkal inkább azokat a tartalomkészítőket, akik eddig nem ismert élményt szeretnének biztosítani a rajongóik számára. A nyílt forráskódú projektként megjelenő eszköz elsőként a GitHubra kerül majd fel, valamikor a nyár folyamán.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés